Η συζήτηση σε …εφεδρεία

Από σαράντα κύματα πέρασαν στο δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους και τα βάναυσα οικονομικά μέτρα που υφίστανται από την πολιτική της κυβέρνησης. Ως ένα μεγάλο βαθμό έχει βάση η κριτική που ακούστηκε από την αντιπολίτευση πως ο Π. Μοσχολιός στη δήλωσή του αναφέρθηκε μόνο στους υπαλλήλους του δήμου και σωστά του επισημάνθηκε από το Δ. Σταμάτη ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να παίρνουν θέση για όλα…. Η απάντηση του Π. Μοσχολιού πως «εδώ δεν είναι βουλή να νομοθετούμε» μάλλον ανεπαρκής κρίνεται, αφού ούτε για τους δημοτικούς υπαλλήλους νομοθετούν οι δήμοι… Επομένως ας κρατήσουμε τη θέση του δημάρχου –που είναι σωστή- κατά της οριζόντιας εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας. Εξάλλου το παράδειγμα που ο ίδιος ανέφερε με το δήμο Αγρινίου να έχει 600 υπαλλήλους και το δήμο Ρόδου 2500 τα λέει όλα. Και ας ευχηθούμε ή καλύτερα ας προσευχηθούμε μαζί με τον Π. Μοσχολιό να μην ας να μην εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ οριζόντια την εργασιακή εφεδρεία στους δήμους.
Άξια αναφοράς είναι και η στάση του κ. Γρίνου, πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος χθες έκανε ακορντεόν τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να κάνει ανακοίνωση και να αφήνει το προεδρείο να απαντάνε με δικές τους -και καλά- ανακοινώσεις οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, να υπάρχουν δευτερολογίες και τελικά χωρίς να μετατραπεί το στάδιο των ανακοινώσεων σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα να προκύπτει -από το πουθενά σύμφωνα με τον κανονισμό- ένα ψήφισμα.
Εκκωφαντική ήταν η σιωπή της δημοτικής αρχής στην εύστοχη ερώτηση του Λ. Κοτρουλού σχετικά με την αναρχία –όπως είπε – που επικρατεί στους πεζοδρόμους (τραπεζοκαθίσματα και παράνομη στάθμευση) . Μάλλον υπερβολική και άστοχη ήταν η ερώτηση του Β. Νικάκη σχετικά με τα χρήματα που προτίθεται να δώσει ο δήμος για την μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Στράτου, καθώς είναι αυτονόητο πως από την στιγμή που πρόκειται για χρήματα του δήμου προφανώς και θα υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αντίθετα και παρ’ όλο που δεν έχει ευθύνη ο δήμος, ευστοχότατη ήταν η παρατήρηση του κ. Νικάκη αναφορικά με τους δύο πρώην δημοτικούς συμβούλους –πολίτες τώρα- που συνεχίζουν να παίρνουν αποζημίωση από το ΔΣ του ΔΑΚ Αγρινίου , επειδή ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ….
Όσον αφορά την ερώτηση του Δ. Σταμάτη για το πανεπιστήμιο, ο Π. Μοσχολιός στην απάντησή του έπεσε στη λούμπα του «βουλευτή της συμπολίτευσης που καταπίνει το φαρμάκι και όταν είναι στην αντιπολίτευση το πετάει έξω» (όπως ο ίδιος νωρίτερα είχε πεί για το Δ. Σταμάτη) . Θυμόμαστε όλοι τις οξείς εκφράσεις που χρησιμοποιούσε (και καλά έκανε τότε) για το πανεπιστήμιο ο Π. Μοσχολιός όταν ήταν υπουργός η Γιαννάκου, ή ο Στυλιανίδης, επί Διαμαντοπούλου όμως έχει μόνο …επιφυλάξεις, όπως χαρακτηριστικά είπε χθες.
Τουλάχιστον ο Π. Μοσχολιός «πήρε την εκδίκησή του» με την στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα των αστικών αναπλάσεων. Θα μπορούσε βέβαια να καταλάβει κανείς πως είναι λογικό να διαφωνεί η Λαϊκή Συσπείρωση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ , JESSICA) Η μείζονα όμως αντιπολίτευση έπρεπε να συμφωνεί με την ανάπλαση του Πάρκου του Αγρινίου και της γύρω περιοχής… Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ, δεν είναι δυνατόν να επιθυμεί την συνέχιση της μιζέριας που ταλανίζει το πάρκο. Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή!
Καπώς έτσι κυλούν τα βράδυα στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου… πότε με εντάσεις , με μεροληψίες και χαρακτηρισμούς, αρκετές φορές με αλήθειες που λέγονται , χωρίς όμως πάντα την απαιτούμενη υπευθυνότητα σε σοβαρά και μεγάλα θέματα! (φωτό αρχείου)