Όχι από το ΤΕΕ στον Κατσιαφάρα για την κατάργηση του Εργαστηρίου Τεχνικών Έργων στην Αιτ/νία

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα απέστειλε το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικοπύ Επιμελητηρίου Ελλάδας με αφορμή την διαφαινόμενη κατάργηση του Εργαστηρίου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλη Αντωνόπουλο και κ. Νίκο Υφαντή και έχει ως εξής:

Κύριε Περιφερειάρχα
Στα πλαίσια του νέου Οργανογράμματος των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας προκειμένου να οριστικοποιηθεί, προβλέπεται η κατάργηση του Εργαστηρίου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι.
Είναι αναγκαίο να θυμίσουμε αφενός, ότι το συγκεκριμένο Εργαστήριο εξυπηρετεί όλη την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (καθώς και γειτονικούς νομούς) η έκταση της οποίας , το ανάγλυφο και εν τέλει το μέγεθος των αποστάσεων είναι σε όλους γνωστές, αφετέρου την πρωτόγνωρη κρίση την οποία διανύουμε αλλά και το πνεύμα του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) που στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επίσης είναι γνωστό ότι εξυπηρετούνται σε αυτό πραγματοποιώντας ποιοτικούς ελέγχους , τόσο οι ανάδοχοι των πάσης φύσεως Δημοσίων Έργων (Δημοτικά, Περιφέρειας, Υπουργείων) όσο και αυτοί των ιδιωτικών έργων.
Αποτελεί λοιπόν αδήριτη ανάγκη και επιταγή προς εκπλήρωση απέναντι στον τεχνικό κόσμο και στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η μη κατάργηση του Εργαστηρίου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Κύριε Περιφερειάρχα
Τυχόν κατάργηση του Εργαστηρίου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, πρόδηλα θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και αύξηση εξόδων σε όλο τον τεχνικό κόσμο αλλά και στον πολίτη της Αιτωλοακαρνανίας καθώς πλέον θα πρέπει να μεταβαίνει στην Πάτρα για να εξυπηρετείται.
Επισημαίνεται τέλος ότι είναι υπαρκτή η διακριτική ευχέρεια για την διατήρηση του Εργαστηρίου, καθώς δεν προκύπτει η αναγκαστική κατάργησή του, τουναντίον ο Νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπει σε πλείστες περιπτώσεις (πράγμα που δηλώνει την βούληση του Νομοθέτη) παρεκκλίσεις λόγω χωρικών ιδιαιτεροτήτων όπως ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Το παρόν κοινοποιείται προς τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Νικόλαο Υφαντή ως γνώστες των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση αυτή.