Καταργούνται τα κέντρα αιμοδοσίας στα περιφερειακά νοσοκομεία;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα τμήματα αιμοδοσίας σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τις προτάσεις Λιαρόπουλου που έχει υιοθετήσει το Υπουργείου Υγείας. Για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα συνάντηση του Περιφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Κατσικόπουλου με το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας.

Όπως προβλέπουν οι προτάσεις των «σοφών» του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών, κρίνεται απαραίτητη η κατάργηση των τμημάτων αιμοδοσίας στα νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών.

«Αυτό θα είναι μια καταστροφική απόφαση για όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας, (του Πύργου, του Αγρινίου, της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου), διότι κατάργηση της αιμοδοσίας σημαίνει και κατάργηση των χειρουργείων», επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κώστας Γιαννάκενας.

Όπως εξηγεί ο γιατρός: «Φανταστείτε να γίνει ένα σοβαρό τροχαίο έξω από το Μεσολόγγι και ο τραυματίας, που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, να πρέπει να μεταφερθεί στην Πάτρα, επειδή στο Μεσολόγγι δεν έχουν αίμα! Πρόκειται για αστειότητες».

Οι γιατροί θα ζητήσουν από τον κ. Κατσικόπουλο να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.
http://thebest.gr/