Στο τελικό στάδιο μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ορεινή Ναυπακτία

Σε πείσμα της άσχημης οικονομικής συγκυρίας και της γενικής επενδυτικής απραξίας κάποιοι επιμένουν να επενδύουν όχι μόνο στο κέρδος αλλά κυρίως στην αγάπη για τον τόπο τους.

Πως αλλιώς να περιγράψουμε την εντυπωσιακή επένδυση του Δημητρόπουλου Δημήτρη στο χωριό του στα Κρυονέρια της Ορεινής Ναυπακτίας. Μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν και δένουν αρμονικά με το τοπίο, η ποιότητα και το γούστο περισσεύουν. Τέτοιες επενδύσεις και ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές δείχνουν έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής πραγματικότητας. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, χίλια εξακόσια τετραγωνικά συνολικά, έντεκα αυτόνομα πέτρινα σπίτια , δύο κοινόχρηστα κτίρια, στην κυριολεξία ένα μικρό χωριό ανάμεσα στα έλατα και σε λογίς –λογίς άγρια βλάστηση. Μεγάλο πλεονέκτημα για την νέα τουριστική μονάδα η θέσης της στο κέντρο της Ορεινής Ναυπακτίας και η εύκολη πρόσβαση από τέσσερα διαφορετικά σημεία. Από Ναύπακτο μέσω Άνω Χώρας ,από Αγρίνιο μέσω Θέρμου-Πλατάνου, από Φωκίδα μέσω Αρτοτίνας, και τέλος από Λαμία και Καρπενήσι μέσω Δομνίστας και Ευηνολίμνης.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να δώσει ώθηση και στην λιγότερο αναπτυγμένη τουριστικά Δυτική Ορεινή Ναυπακτία, πολλές θέσεις εργασίας , και να αλλάξει ριζικά το τουριστικό τοπίο σε όλη την Ορεινή ζώνη. Μία καλή είδηση μέσα στο μουντό σκηνικό έρχεται από τα υπερήφανα βουνά της Ορεινής Ναυπακτίας για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο του τόπου μας.

http://e-nafpaktia.gr/