Πορεία μαθητών στο Αγρίνιο – Επεισόδια και προσαγωγές – Κατάληψη στο δημαρχείο Αγρινίου

Μαθητές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου στο πλαίσιο κινητοποιήσης για τα τρία χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου . Oι νεαροί με συνθήματα κατά της αστυνομίας (που παρακολουθούσε διακριτικά) κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Ομάδα νεαρών μέσα από την πορεία πέταξε πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Ωστόσο οι αστυνομική τους απώθησαν χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ήδη έχουν γίνει τρεις προσαγωγές , ενώ αυτή την ώρα μαθητές έχουν έχουν αποκλείσει παρακείμενο δρόμο βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Νεότερη ενημέρωση : Οι νεαροί μαθητές αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στράφηκαν προς το δημαρχείο Αγρινίου όπου εισβάλλοντας προκάλεσαν υλικές ζημιές (κυθρίως σπάζοντας τις τζαμαρίες της εισόδου), με το προσωπικό και όσους πολίτες βρίσκονταν εντός του κτιρίου να το εγκαταλείπουν άρον – άρον. Το κτήριο πλέον τελεί υπο κατάληψη. Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε πως η πλειονότητα όσων προκαλούν επεισόδια δεν είναι μαθητές αλλά νεαρά άτομα που έχουν παρεισφρύσει στη πορεία των μαθητών.

Νεότερη ενημέρωση : Έληξε η κατάληψη του δημαρχείου Αγρινίου, αφού η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, άφησε ελέυθερα τα τρία άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα, όταν κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση έγιναν επεισόδια μετά την επίθεση ομάδας νεαρών στους αστυνομικούς. Ωστόσο οι αστυνμοικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αντεξουσιαστών, στην πλατεία Δημάδη.