Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη για το νέο κτίριο του ΤΕΙ στη Ναύπακτο

Θετική απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων όπου θα στεγαστεί το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου – Παράρτημα Ναυπάκτου – ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με την οποία ζητούσε να κατασκευαστεί στη Ναύπακτο ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα αφενός για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Τ.Ε.Ι. και αφετέρου για την εξοικονόμηση κονδυλίων που καταβάλλονται σήμερα για μισθώματα σε ιδιωτικά κτίρια.

Ειδικότερα η Υπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει στην απάντησή της: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει ενταχθεί μελέτη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» και με προϋπολογισμό 300.000 €. Το επόμενο οικονομικό έτος κι εφόσον το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου προτείνει για έγκριση την πίστωση των 300.000 € για τη μελέτη του έργου, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας θα την περιλάβει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2011.»

Ωστόσο μέχρι να γίνει η μελέτη και βρεθούν πόροι για τη κατασκευή νέου κτίριου, παραμένει αβέβαιη η παραμονή του του παραρτήματος του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο, καθώς το οικονομικό βάρος των μισθωμάτων για το ΤΕΙ Μεσολογγίου παραμένει αβέβαιο.