14 εκατ. ευρώ για να μην καταρρεύσει η σήραγγα στον Αχελώο, την ώρα που …καταρρέει το κράτος

Ενα γενναίο «πακέτο» αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να δαπανήσει το ελληνικό κράτος για να συντηρήσει ένα μισοτελειωμένο έργο, την ολοκλήρωση του οποίου έχει μπλοκάρει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν προς… Αχελώο μεριά, προκειμένου να συντηρηθεί η σήραγγα εκτροπής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη σήραγγα κινδυνεύει να καταρρεύσει και να πάρει μαζί της ολόκληρο το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε την 1η Δεκεμβρίου, το έργο «Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας εκτροπής Αχελώου προς Θεσσαλία», προϋπολογισμού 14.500.000 ευρώ , έχει αντικείμενο την κατασκευή των μέτρων προσωρινής υποστήριξης της διανοιγμένης σήραγγας στο μήκους 12 χιλιομέτρων ανεπένδυτο τμήμα της. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, «η συγκεκριμένη κατασκευή είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από σχετική έκθεση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που είχε οριστεί από το υπουργείο Υποδομών.

Στόχος είναι η προστασία των έργων που είχαν ήδη κατασκευαστεί, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση του θέματος της εκτροπής του Αχελώου».
Κ.Αντ. http://www.enet.gr/