Από βδομάδα η επίσχεση στο νοσοκομείο Αγρινίου – Στη Βουλή το θέμα

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και αρχικά είχε αποφιστεί η επίσχεση να ξεκινήσει από σήμερα, ωστόσο η απόφαση αυτή άλλαξε καθώς θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες, και έτσι η επίσχεση θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη.

Αυτό κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι είναι να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται για να αποσταλεί το εξώδικο της επίσχεσης στην Διοίκηση του νοσοκομείου.

Για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μεταξύ άλλων αναφέρει : «Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα (νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα), για τους μήνες Αύγουστο έως Νοέμβριο του 2011, με συνέπεια οι ίδιοι να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Η κατάσταση αυτή επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ειδικά για το Νοσοκομείο Αγρινίου το συνολικό ποσό για τους μήνες αυτούς ανέρχεται περίπου στις 260.000€ με 270.000€. Όταν οι μισθοί μειώνονται συνεχώς και οι ανάγκες αυξάνονται δεν είναι δυνατόν οικογένειες να περιμένουν τέσσερις και πέντε μήνες για να πληρωθούν προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες». Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερώτα σε τι ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι και την 31/12/2011, διότι εάν δεν καταβληθούν έως αυτή την ημερομηνία υπάρχει ο κίνδυνος να μην δοθούν ποτέ.