Αυξάνεται η κίνηση στο πορθμείο του Ρίου Αντιρρίου

Αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση στο πορθμείο του Ρίου Αντιρρίου. Τα πλοία της γραμμής καθημερινά μεταφέρουν όλο και περισσότερους οδηγούς και εμπορεύματα με τους εργαζόμενους στα καράβια να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως τελικά η γραμμή είναι βιώσιμη.

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου είχε δεχτεί σημαντικό πήγμα με την κατασκευή και λειτουργία της Γέφυρας, με αποτέλεσμα πολλά από τα καράβια που υπήρχαν τότε να τραβούν πορεία για άλλες πορθμειακές γραμμές. Ωστόσο η τιμή των εισιτηρίων της Γέφυρας είναι αρκετά τσουχτερή για πολλούς και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες οι οποίοι προτιμούν να περάσουν το στενό με τα καράβια αφού η τιμή του εισιτηρίου είναι στο μισό από αυτό της Γέφυρας.

Οι εποχές που σχηματίζονταν ουρές οχημάτων στις προβλήτες έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κάτι που αναπολούν και οι εργαζόμενοι στα καράβια.

Η οικονομική κρίση βέβαια έχει επηρεάσει και τις μετακινήσεις των πολιτών οι οποίοι επιλέγουν τα φέρρυ μποτ τα οποία είναι πιο προσιτά για όλα τα βαλάντια. Οι οδηγοί συνδυάζουν την οικονομία στην μεταφορά τους απολαμβάνοντας συγχρόνως και λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Τα νέα σύγχρονα πλοία που δρομολογήθηκαν στο Ρίο Αντίρριο, προσφέρουν πιο άνετη μετακίνηση στους επιβάτες και συγχρόνως λιγότερη ταλαιπωρία στα οχήματα. Κάτι το οποίο αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι οδηγοί.

http://www.lepanto-rtv.gr