Διάσωση των αρχείων της κοινότητας Ευηνοχωρίου

Άρχισε από σήμερα 12/1/2012 μια πολύ σημαντική προσπάθεια, που αφορά την διάσωση των αρχείων της πρώην κοινότητας Ευηνοχωρίου, σε συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου και των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Αιτ/νιας όταν αντιπροσωπεία της υπηρεσίας αποτελούμενη από την προϊσταμένη κ. Μαρία Μπακαδήμα και την κ. Λαμπρινή Ντρουπάλη (αρχειοθεσία) επισκέφθηκαν τα γραφεία της κοινότητάς μας, όπου είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Ψεύτη και την υπηρεσία που απέστειλε το παρακάτω έγγραφο για την εκκαθάριση του αρχειακού υλικού.

Με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου ο πρόεδρος επικοινώνησε με την υπηρεσία και απάντησε θετικά στο αίτημα.

Το αρχειακό υλικό θα καταγραφεί, θα ταξινομηθεί και θα φυλάσσεται πλέον στο χώρο των Γενικών Αρχείων όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την κοινότητά μας μέσα από τα βιβλία πρακτικών κοινοτικών συμβουλίων (διασώζονται από το 1935 έως σήμερα) και από άλλα έγγραφα που εκδίδονταν από την κοινότητα για υπηρεσιακή χρήση ή για εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Η κ Μαρία Μπακαδήμα ευχαρίστησε το Τοπικό Συμβούλιο για την βοήθεια και συνεργασία στην προσπάθεια αυτή ενώ τόνισε πως το υλικό που υπάρχει είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σε άριστη κατάσταση, γεγονός που βοηθάει να δημιουργηθεί μαζί με διάφορα στοιχεία που ήδη υπάρχουν (συμβολαιογραφικές πράξεις κ.τ.λ.) μια σαφή και πλούσια σε ντοκουμέντα εικόνα της κοινότητας Ευηνοχωρίου.

Επίσης είπε ότι η έρευνα που έγινε από την ιστοσελίδα μας www.evinochori-kalidona.gr για την κοινότητά μας ως Ο.Τ.Α και που έχει είδη αναρτηθεί με τίτλο κοινότητα Ευηνοχωρίου 100 χρόνια ιστορίας. θα ενσωματωθεί στα ντοκουμέντα αφού παρέχει πλούσιο υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να γνωρίσει την ιστορία της κοινότητας Ευηνοχωρίου.

evinochori-kalidona.gr/