Συγκέντρωση από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας στο Αγρίνιο (video)

Την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε σήμερα στο Αγρίνιο ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας. Επρόκειτο για μια συνάντηση που είχε περισσότερο ενημερωτικό και οργανωτικό χαρακτήρα καθώς ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από απόστρατους αξιωματικούς. Διοργανωτές και ομιλητές ήταν τα τοπικά στελέχη κ.κ. Γρίβας, Κασβίκης ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Βασίλης Πανταζής.

Με κεντρικό σύνθημα “απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους Έλληνες” τα μέλη της καινούριας πολιτικής κίνησης φιλοδοξούν όπως τόνισαν στη σημερινή εκδήλωση να πετύχουν την αποκατάσταση της Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, την άμεση και χωρίς περιορισμούς κάθαρση του δημόσιου βίου και την απονομή δικαιοσύνης καθώς και την οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κρατικού μηχανισμού με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και ήθος.

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=xjkg4Q7e6sQ&list=UUvbeCCJsY_N88TiXti99H5A&index=1&feature=plcp[/youtube]

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας έχει ιδρυθεί με βάση τους οραματισμούς του αντίστοιχου του 1909. Οι θέσεις του είναι συνοπτικά οι παρακάτω:
-Τέλος στην ατιμωρησία. Πραγματική Δημοκρατία με ψήφιση νέου Συντάγματος, το οποίο θα δώσει και τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς των πολιτικών και θα οδηγήσει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη όσους πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού.
-Απλή αναλογική, καθιέρωση δημοψηφισμάτων και ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτού.
-Κανείς πρώην και νυν βουλευτής-υπουργός δεν μπορεί να γίνει μέλος του Συνδέσμου.
-Διεκδικούμε ότι μας χρωστούν και θα πληρώσουμε μόνο ότι πραγματικά χρωστάμε.
– Έλεγχος υπευθύνων για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας
– Διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και προάσπιση των εθνικών συμφερόντων
– Κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύης
– Προστασία της ζωής, της περιουσίας και των δικαιωμάτων του πολίτη
– Το σχολείο, ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής
– Ισότιμη συμμετοχή στις διεθνείς συμμαχίες, ενώσεις και οργανισμούς
– Κατάργηση ασυλίας και προνομίων βουλευτών
– Διαρκής έλεγχος του πόθεν έσχες για όλους