Εκπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς ζητά η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας από τους Εμπορικούς Συλλόγους

Με αφορμή το ενιαίο μισθολόγιο η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κάνει λόγο για μισθούς πείνας των εκπαιδευτικών και ζητά απο τους Εμπορικούς Συλλόγους Αστακού, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου ειδικές εκπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς με ετήσια ισχύ. Ανάλογο αίτημα απευθύνει η Ά ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προς το ΚΤΕΛ Αιτ/νιας και ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ ζητώντας ειδική έκπτωσης προ τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς που προφανώς θα ισχύει για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας και του έτους.

Στην ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας επισημαίνει πως “για τους εκπαιδευτικούς το πλήγμα ήταν πολύ μεγαλύτερο και σε πολλές περιπτώσεις δυσβάστακτο αφού ήταν έτσι κι αλλιώς από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους.

Άραγε τι είχαν πέρυσι στο μυαλό τους οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών όταν διέρρεαν σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι «αναμένεται ότι θα ανέβουν μισθολογικά μέχρι 10% οι υπάλληλοι των υπουργείων Πολιτισμού, Εργασίας, Άμυνας και Παιδείας, όπου οι μέσες αποδοχές κυμαίνονται από 1.260 – 1.500 ευρώ τον μήνα»; Όλα αυτά βέβαια θέλοντας να περάσει πιο εύκολα το μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Ας απολογηθούν σε ποια εικονική πραγματικότητα αναφέρονταν. Με βάση αυτές τις ανακοινώσεις πολλοί συνάδελφοι εξαπατήθηκαν και έβλεπαν το νέο μισθολόγιο ως μια πιθανή λύση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Και βέβαια η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν απότομη!

Θέση μας είναι σταθερά ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν λαμβάνει υπόψη του την αρχή της δίκαιης αντιμετώπισης αφού δεν υπολογίζει τις επιμέρους παραμέτρους του λειτουργήματός μας όπως για παράδειγμα την εξωδιδακτική προετοιμασία του εκπαιδευτικού για την οποία προβλεπόταν ειδικό επίδομα με το προηγούμενο μισθολόγιο.”