Πολιτικές και πονικές ευθύνες προκύπτουν για την κατάσταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Πολιτικές αλλά και πονικές ευθύνες προκύπτουν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Αυτό προέκυψε μετά από την ενημέρωση που έκανε στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Παναγιώτης Κολοζάκης.

Ο κ. Κολοζάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ζωή του κυττάρου στο ΧΥΤΑ αν και ήταν να λήξει το 2021 με την κακή λειτουργία που υπήρξε ο χρόνος ζωής του θα μειωθεί κατά πολύ. Παράλληλα έγινε αναφορά και για το γεγονός ότι ο εργολάβος που είχε τοποθετηθεί τότε, είχε εισπράξει 50 χιλιάδες περίπου ευρώ από το δήμο του Πύργου Ηλείας για μεταφορά σκουπιδιών και εναπόθεση στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης παίρνοντας το λόγο μίλησε για πολιτικές και ποινικές ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να αποδοθούν άμεσα σε αυτούς που έφεραν το ΧΥΤΑ στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Για την συνολική εικόνα του ΧΥΤΑ ευθύνεται ο εκάστοτε δήμαρχος είπε ο κ. Κατσούλης θέλοντας έτσι να κατονομάσει για τα όσα συνέβησαν στο χώρο, τον πρώην δήμαρχο. Αν όντως γίνονταν οι έλεγχοι στο ΧΥΤΑ δεν θα φθάναμε σε αυτό το σημείο τόνισε ο δήμαρχος λέγοντας πως ο χρόνος ζωής του πρώτου κυττάρου έχει μειωθεί στο ελάχιστο, εξαιτίας των ελλείψεων που υπήρχαν σε εξοπλισμό αλλά και στη μη ορθή λειτουργία του χώρου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Κατσούλης απαντώντας στον πρώην δήμαρχο μίλησε για κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ από τον εργολάβο χωρίς ο δήμος να έχει προχωρήσει σε καταγγελίες. Αν δεν γνωρίζατε τι γίνεται στο ΧΥΤΑ, τότε δεν κάνατε για δήμαρχος, είπε ο κ. Κατσούλης αιτιολογώντας τα λεγόμενά του με την προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών. Παράλληλα παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο και τα παραστατικά που είχε κόψει ο εργολάβος για την είσοδο σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ από τον Πύργο Ηλείας.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μουρκούσης ζήτησε να μάθει ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και αν αυτά εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια κατασκευής του ΧΥΤΑ, αν τελικά οι κανόνες λειτουργίας του ΧΥΤΑ από τον εργολάβο λειτούργησαν και μάλιστα στον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η επιχωμάτωση των σκουπιδιών από τη στιγμή που ο εργολάβος λάμβανε κάθε μήνα από τον Σύνδεσμο διαχείρισης 45 000 ευρώ. Αν κρίνω από την εικόνα που μας παρουσιάσατε μάλλον όχι σημείωσε ο ίδιος.

με πληροφορίες από το lepanto-rtv.gr