Προβλήματα στα ορεινά από τα χιόνια – Με αλυσίδες σε Άγιο Βλάσση, Λαμπίρι, Ορεινή Ναυπακτία (pics)

Από το απόγευμα και εξής έχουν ενταθεί οι χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της Αιτωλοακαρνανίας νομού. Χιονίζει ακόμη και σε περιοχές με μέσο υψόμετρο. Αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου και συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα πριν τον Αϊ Βλάσση και στη συνέχεια, επίσης αλυσίδες απαιτούνται από το Λαμπρί και μετά στο δρόμο για Προυσό. Η τροχαία έχει διακόψει προληπτικά μέχρι το πρωί την κυκλοφορία των οχημάτων στο Λαμπίρι, για να αποφευχθούν τυχόν εγκλωβισμοί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό στην περιοχή του Αγίου Βλασσίου καθώς μια νταλίκα εξετράπη της πορείας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο σημείο. Επι τόπου έχουν σπεύσει μηχανήματα της περιφέρειας για να επαναφέρουν το βαρύ όχημα στο δρόμο. Πλέον η κυκλοφορία έχει απογορευτεί και σε αυτό το σημείο. Επιπλεόν μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύο στο Ξηρόμερο καθώς ο παγετός έχει κάνει την εμφάνισή του από τις πρώτες βραδυνές ώρες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές του νομού. Στην ορεινή Ναυπακτία με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στα περισσότερα τμήματα του επαρχιακού δικτύου. Υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες σε όλα τα χωριά της Αποδοτίας και του πρώην δήμου Πυλήνης, ενώ κλειστός είναι δρόμος προς την Ευρυτανία και τη Δομνίστα μέσω Αράχωβας Αιτωλοακαρνανίας.

φωτό από konopίna aitoloakarnanias στο facebok και katoynanews.blogspot.com