Έντονη δραστηριότητα από την Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας- Συναντήσεις σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή 3/2/2012 με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη. Στην συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σχολεία του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Προεδρείο ότι όσον αφορά στο κτιριακό:
-έχει ενταχθεί η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου και μέχρι τα τέλη του 2012 αναμένεται η δημοπράτησή τους.
-εξασφαλίστηκε επιπλέον πίστωση 300.000€ για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ Κατοχής και η μετεγκατάσταση στο χώρο του παλιού Γυμνασίου Κατοχής θα ξεκινήσει άμεσα.
-ξεκινά άμεσα η επισκευή του Γυμναστηρίου Νεοχωρίου και αναμένεται να έχει τελειώσει στο τέλος του σχολικού έτους.
-για το θέμα της Παλαμαϊκής, το απαιτούμενο κόστος είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες η επισκευή.
-προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση 2 σχολείων της πρωτοβάθμιας σε Νεοχώρι και Αιτωλικό. Το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου δεν επιλέχθηκε τελικά.

Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, υπάρχει και στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου πρόβλημα με τη μίσθωση ΤΑΞΙ αφού το κόμιστρο θεωρείται μικρό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Επίσης, κάποια δρομολόγια της Αστικής συγκοινωνίας κόπηκαν ή αραίωσαν και δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα στις μετακινήσεις μαθητών.Τέλος, ζητήθηκε από το Προεδρείο η έκδοση απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων της περιοχής.

Συγχώνευση σχολείων : δεσμεύσεις από τον Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας
Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή 3/2/2012 με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιάκωβο Παλαιολόγο.Τη συζήτηση μονοπώλησαν το θέμα της συγχώνευσης σχολείων της περιοχής και αυτό της μεταφοράς μαθητών.Ο Προϊστάμενος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν θα προταθεί συγχώνευση σχολείων.

Στη Ναύπακτο
Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ επισκέφτηκε στις 2-2-2012 σχολεία της περιοχής της Ναυπακτίας.
Η αρχή έγινε από το Γυμνάσιο Αντιρρίου και στη συνέχεια το Προεδρείο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους καθηγητές στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, στο ΣΜΕΑ ΕΕΕΕΚ και την ΕΠΑΣ Ναυπάκτου.
Το Προεδρείο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας κ. Μαρία Ζιαμπάρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας κ. Χρήστος Σικόλας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
-η έκτακτη επιχορήγηση των σχολείων για έξοδα θέρμανσης. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε κανένα σχολείο.
-το κτιριακό ζήτημα του ΕΠΑΛ. Υπάρχει δεσμευμένο ποσό 900.000€ σε συγκεκριμένο κωδικό και σχεδιάζεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατεδάφισης και αποκατάστασης της πτέρυγας των εργαστηρίων.
-κονδύλι για επισκευές σχολικών κτιρίων. Οι ηλεκτρικές και υδραυλικές επισκευές όπως επίσης και η παρέμβαση στο πράσινο, γίνονται πλέον από συνεργεία του Δήμου. Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα. Υπάρχει επιπλέον ποσό 20.000€ για κάλυψη έκτακτων αναγκών. Ειδικά για το κτίριο του 2ου Γυμνάσιου και το Γυμναστήριο, απαιτείται συνολική παρέμβαση που ξεκινά με τη στατική μελέτη των κτιρίων (άμεσα σε συνεργασία με ειδικό φορέα).