Ορεινή Ναυπακτία : …περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Ορεινή Ναυπακτία-Αράχοβα
Σάββατο 4/3/2012
ώρα 10:30 πμ
-Εντοπίζεται γιαγιά 96 χρονών μισοπεθαμένη πεσμένη δίπλα στο σβηστό τζάκι της
-υποφέρει από το γόνατό της και με δυσκολία την ξαπλώνουν στο κρεβάτι
-προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες

ώρα 11:00 π.μ
Επικοινωνία με το πλησιέστερο νοσοκομείο, του Καρπενησίου στην περίπτωσή μας , για να σταλεί ασθενοφόρο
Μας ενημερώνουν ότι πρέπει να καλέσουμε το 166.
Καλούμε το 166 και μας απαντά το ΕΚΑΒ Πάτρας ότι θα μας ενημερώσει σε λίγο. Περνούν 15 λεπτά και τους ξανατηλεφωνούμε και μας λένε ότι θα μας απαντήσουν σε λίγο και αν βιαζόμαστε να πάρουμε το κέντρο υγείας Ναυπάκτου.
Επικοινωνούμε με το Καρπενήσι και μας ενημερώνουν ότι υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο αλλά θα πρέπει να πάρουν εντολή από το ΕΚΑΒ Λαμίας.
Μετά από μισή ώρα μας απαντούν από το ΕΚΑΒ Πάτρας ότι δεν μπορεί να σταλεί ασθενοφόρο από το Θέρμο ή από την Άνω Χώρα παρά μόνο από την Ναύπακτο η οποία απέχει διπλάσια χιλιόμετρα από ότι το Καρπενήσι. Τους επισημαίνουμε έντονα ότι τηλεφωνούμε από την Αράχωβα Ναυπακτίας και ότι θα πρέπει να σταλεί ασθενοφόρο από το Καρπενήσι. Ταυτόχρονα ενημερώνονται και οι αιρετοί άρχοντες των εμπλεκομένων περιοχών οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Μας τηλεφωνούν από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας ότι στέλνουν αυτοί ασθενοφόρο αλλά για την Αράχοβα Λιβαδειάς. Προφανώς στο ΕΚΑΒ Πάτρας έχουν πάει μεταπτυχιακό στη ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ. Τους ενημερώνουμε για το λάθος και τους λέμε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ Λαμίας.
ώρα 12:00 π. μ
Επικοινωνούμε με το ΕΚΑΒ Λαμίας τους ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί, τους έχουν ήδη ενημερώσει και από το ΕΚΑΒ Πάτρας αλλά ο υπεύθυνος βάρδιας μας ενημερώνει ότι νε μεν είμαστε γεωγραφικά πολύ κοντά στο νοσοκομείο Καρπενησίου
αλλά επειδή ανήκουμε σε άλλο νομό δεν θα στείλει ασθενοφόρο γιατί δεν τον καλύπτει ο νόμος.
Βλέποντας ότι η γιαγιά υποφέρει και είναι άκρη δεν βγάζαμε με το ΕΚΑΒ μαζευτήκαμε οι χωριανοί και μεταφέραμε τη γιαγιά πάνω σε καρέκλα -φορείο στο κοντινότερο δρόμο και από εκεί με μισθωμένο όχημα στο Καρπενήσι.
ώρα 13:00 μ.μ
Ενώ είχε αναχωρήσει η γιαγιά με μισθωμένο όχημα μας ενημέρωσαν από το ΕΚΑΒ Λαμίας ότι το ξανασκέφτηκαν και ότι αν χρειαζόμασταν βοήθεια τώρα θα ενεργούσαν άμεσα. Τους απαντήσαμε ότι χορτάσαμε από τηλέφωνα και ότι η συνείδηση μας δεν μας άφηνε να περιμένουμε άλλο.
Η γιαγιά είναι 96 χρονών ζει μόνη της εδώ και χρόνια, η μοίρα την έχει χτυπήσει αλύπητα σε όλη της τη ζωή της και ενώ είχε την τύχη να βρίσκεται κοντά σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, αυτό του Καρπενησίου ταυτόχρονα είναι άτυχη διότι αυτό είναι σε άλλο νομό και για κάποιους ίσως σε άλλη χώρα.
Όσοι της αρνήθηκαν τη βοήθεια ας κοιτάξουν το βλέμμα της γιαγιάς και ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

πηγή: e-nafpaktia.gr