Πάνω από 400 αγρότες στην ημερίδα για την στέβια

Τέραστιο αποδείχτηκε το ενδιαφέρον των αγροτών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής για την ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Αγρινίου για την καλλιέργεια της στέβια στην Ελλάδα και τις προοπτικές καλλιέργειάς της στην Αιτωλοακαρνανία. Περισσότεροι από 400 αγρότες κατέκλυσαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για να ενημερωθούν.

Χαιρετισμό απήυθυνε στην ημερίδα ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός που τόνισε πως το βάρος της ανάπτυξης πρέπει να πέσει στην πρωτογενή παραγωγή και πρόσθεσε πως ο δήμος θα συμβάλλει στην διαβούλευση για το προϊόν και θα βοηθήσει με τις υπηρεσίες του όπου χρειάζεται.

Στην ημερίδα μίλησαν οι : Ταραντίλης Πέτρος, Επίκουρος Καθηγητής Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης Φυτικών Προϊόντων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «στέβια μια φυσική, γλυκιά λύση ως υποκατάστατο της ζάχαρης», Λόλας Πέτρος Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Παν/μιο Θεσσαλίας με θέμα «καλλιέργεια -Έρευνα στην Ελλάδα-προοπτική», ο Σουίπας Σπύρος Γεωπόνος, Υποψ. Διδάκτορας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Παν/μιο Θεσσαλίας, με θέμα «οικονομικότητα καλλιέργειας στέβιας στην Ελλάδα», ο Ντζάνης Ηλίας Γεωπόνος πρώην προϊστάμενος Κ.Σ.Ε.Α. ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., με θέμα «μέθοδοι παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στέβιας», η Καραπαπά Βασιλική Γεωπόνος Φυτοπαθολόγος Ph.D. Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου, με θέμα «μέθοδοι παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στέβιας, ο Στέβια, ένα φυτό χωρίς εχθρούς και ασθένειες;» .