Κάψανε τα ομοιώματα των πολιτκών αρχηγών στο Αγρίνιο (pics + 2 videos)

[youtube width=”520″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=yg5iN26IFdU&feature=youtu.be[/youtube]

Ολoκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυτρίας του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κατά της ψήφισης του νέου μνημονίου. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ομοιώματα των προέδρων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ενάντια στα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο δυο διαμαρτυρίες είχαμε σήμερα και στο Αγρίνιο. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έδωσαν ραντεβού στις 6 το απόγευματο στο πεζόδρομο της Παπαστράτου, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω στην πλατεία Δημοκρατίας συγκέντρωση διοργανώσαν η Β΄ΕΛΜΕ, η παράταξη των δασκάλων «Εκπαιδευτική Προοπτική» και άλλοι πολίτες.

Πολυπληθέστερη βέβαια η συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατέληξε σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου και το κάψιμο των ομοιωμάτων των πολιτικών αρχηγών που στηρίξης την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, όπως την αποκαλούν, και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ». Νωρίτερα χαιρετισμό στη συγκέντρωση είχε απευθύνει το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Τίμος Παπανικολάου.

Στον αντίποδα εμφανώς λιγότερος ήταν ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημοκρατίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση. Εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν “σιωπηλά”, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η συκέντρωσή τους κράτησε περισσότερο σε σχέση με αυτή του ΠΑΜΕ, αφού το ραντεβού είχε δοθεί στις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8 το βράδυ πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στην πλατεία.

[youtube width=”520″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=zVv3vnqC1Wk&feature=youtu.be[/youtube]