H πίτα των πολιτευτών για τη ΝΔ Αγρινίου – Το χειροκρότημα στον Καραμανλή η στήριξη στον Σαμαρά

Το πάρτυ των πολιτευτών ήταν η χθεσινή κοπή πίτα της τοπικής οργάνωσης Αγρινίου της ΝΔ. Τόσο οι βουλευτές όσο και ο επίσημος προσκεκλημένος Κωστής Χατζηδάκης δεν έδωσαν το παρών στην εκδήλωση λόγω της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή. Έτσι το παρών έδωσαν οι πολιτευτές του κόμματος.

Η ψηφοφορία στη βουλή ήταν και αιτία που το κλίμα ήταν βαρύ αφού η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα που έρχονται. Ωστόσο στη χθεσινή εκδήλωση δεν υπήρχαν αντιπολιτευτικές φωνές από αυτές που ακούγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την στροφή (κωλοτούμπα λένε κάποιοι άλλοι) της ΝΔ να στηρίξει τη κυβέρνηση Παπαδήμου και το νέο μνημόνιο, παρ’ όλο που μέχρι πρόσφατα το κόμμα και ο Αντώνης Σαμαράς σήκωναν την παντιέρα της αντιμνημονιακής πολιτικής…

Χαρακτηριστικό της αφασίας της ΝΔ είναι πως ο μόνος που χειροκροτήθηκε ήταν ο Καραμανλής… Όχι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν στο Αγρίνιο, αλλά μια αναφορά της Έλενας Μάντζιου στον πρώην πρωθυπουργό έδωσε την αφορμή στο ακροατήριο να ξεσπάσει σε χειροκρότημα. Ωστόσο η στήριξη στον αρχηγό Αντώνη Σαμαρά περίσσευε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στροφής της ΝΔ στη κομματική πειθαρχία ήταν η αναφορά του Γ. Παπαναστασίου που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους βουλευτές του κόμματος λένε πως θα καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο. «Ας παραιτηθούν» είπε χαρακτηριστικά «οι βολεμένοι που τώρα παριστάνουν τους όψιμους επαναστάτες, ας παραιτηθούν όσοι θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική και λένε πως δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του , που από τους περισσότερους θεωρήθηκε ως ευθεία βολή και προς την πλευρά του Δημήτρη Σταμάτη, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δηλώνει μετ’ επιτάσεως πως δεν ψηφίζει τα μέτρα, αδιαφορώντας για την κομματική πειθαρχία. Ο Γ. Παπαναστασίου όμως κάλεσε όλους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να στηρίξουν τις αποφάσεις του Α. Σαμαρά. Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και η ομιλία του πολιτευτή Καραπάνου.

Και λίγα πιπεράτα
-Ένα ακόμη δείγμα της καθίζησης των κομματικών οργανώσεων είναι και η οικονομική τους καχεξία. Για αυτό και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Αγρινίου έβαλαν λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση της οργάνωσης και κλήρωσαν δώρα. Εξάλλου ακόμη και η πίτα που κόπηκε ήταν προσφορά του πολιτευτή Καραπάνου.
-«Άργησες Κώστα» με αυτή τη φράση υποδέχτηκε ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Αγρινίου Γιάννης Ανδριόπουλος τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστα Σύρρο που ήρθε στην εκδήλωση με μικρή καθυστέρηση. Οι δυο άνδρες ακούγεται στους κόλπους της ΝΔ πως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις , ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στη χθεσινή εκδήλωση.
– Στη διάρκεια των κληρώσεων της λαχειοφόρου αγοράς ο Γιάννης Ανδριόπουλος κάλεσε τον διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου κ. Κολοβό να τραβήξει ένα κλήρο, δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως γαλάζιος εκπαιδευτικός αναδεικνύει σημαντικά θέματα και λέει την αλήθεια για τα κακώς κείμενα. Επιβεβαιώθηκε έτσι –κατά κάποιον τρόπο βέβαια- η πολιτική σκοπιμότητα που έβλεπαν παράγοντες του δήμου Αγρινίου πίσω από το θέμα που ξέσπασε, αναφορικά με έλλειψη χρημάτων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στο εν λόγω σχολείο.
– Ένα ακόμη δείγμα της καθίζησης των κομματικών οργανώσεων των κομματικών οργανώσεων ήταν πως στο κοινό αποτελούν κυρίως από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και συνταξιούχους. Ίσως αυτοί και όχι οι άνεργοι είναι που ενδιαφέρονται και κόπτονται για την ψήφιση του PSI….