Κατάπιαν αμάσητη τη μείωση των κονδυλίων για τους δημότες και δίνουν μάχη για το μισθό των κολλητών τους!

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Γιαννίτση, οι δήμαρχοι του μετέφεραν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μείωση της επιχορήγησης των δήμων… Ο υπουργός λίγο πολύ τους είπε πως δεν υπάρχουν λεφτά αλλά «μπορώ να ικανοποιήσω τα θεσμικά σας αιτήματα».

Αυτή την εβδομάδα και αφού το Μνημόνιο ψηφίστηκε στη βουλή μαθαίνουμε πως πάνω από 250 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι περικοπές που αυτό επιτάσσει για δήμους και περιφέρειες… Ωστόσο για άλλη μια φορά το υπουργείο έκανε λάθος τους λογαριασμούς του και ψάχνει να βρει περίπου 35 εκατ. ευρώ, ώστε να καταφέρει να ικανοποιήσει ένα από τα βασικά θεσμικά αιτήματα των δημάρχων, να μην μειωθούν δηλαδή οι αντιδήμαρχοι. Αν το ΥΠΕΣ δεν βρει αυτά τα χρήματα, το από το 2013 θα μειωθούν οι αντιδήμαρχοι.

Πλέον η ΚΕΔΕ δίνει μάχη… να μη μειωθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων…. Αυτό είναι το ποιόν των δημάρχων μας! Οι περισσότεροι δήμοι φυτοζωούν, εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, δημοτικό έργο δεν εκτελείται ούτε για δείγμα και οι δήμαρχοι δίνουν μάχη για τους αντιδημάρχους και τους μισθούς των… Έλεος! Θα έπρεπε οι ίδιοι οι δήμαρχοι να προτείνουν στο υπουργείο τη μείωση των αντιδημάρχων, ώστε να είναι μικρότερη η περικοπή των πόρων στους δήμους. Αλλά φευ… Κατάπιαν αμάσητη τη μείωση των κονδυλίων για τους δημότες και δίνουν μάχη για το μισθό των κολλητών τους.

ΔΠ