Μέχρι τέλος Φλεβάρη οι αιτήσεις για τη βιολογική γεωγία

Στενεύουν τα περιθώρια για την υποβολή αιτήσεων για την δράση της Βιολογικής Γεωργίας που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τέλος του μηνός στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αιτ/νίας ή στο ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου ή και στις κατά τόπους ΕΑΣ, και προσκομίζοντας μόνον το ΑΦΜ τους, παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με προεκτυπωμένα τα στοιχεία και τα στοιχεία της εκμετάλλευσής τους.
https://www.agrinioculture.gr/wp-admin/edit.php
Εφόσον συμπληρώσουν πλήρως την αίτηση ενίσχυσης, όπως περιγράφεται στη συνημμένη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, την υποβάλλουν. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία δεν έχει προεκτυπωθεί από το μηχανογραφικό σύστημα δεν γίνεται αποδεκτή.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για ένταξη στη δράση ο αρμόδιος φορέας προβαίνει στην αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων ενίσχυσης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 20 εργάσιμες ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης. Για τις αιτήσεις ενίσχυσης που δεν έχουν απορριφθεί υπολογίζεται μηχανογραφικά το ετήσιο και το συνολικό αιτούμενο ποσό ενίσχυσης για την περίοδο της πενταετίας, λαμβάνοντας υπόψη την έκταση και το ύψος ενίσχυσης ανά καλλιέργεια της προτεινόμενης για ενίσχυση εκμετάλλευσης. Το ποσό ενίσχυσης ανά έτος και σε όλη την περίοδο δέσμευσης είναι δεσμευτικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί.

Το αντίστοιχο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας προκηρύσσεται τον Μάρτιο.