“Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε” : κοινή δράση Ε.Κ Ναυπακτίας και Επιμελητηρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν χθες ημερίδα με θέμα: «Εθνική Ανάγκη: Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΝΔ. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» και έτυχε πολύ μεγάλης αποδοχής από την τοπική κοινωνία.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο κ Νικόλας Σκουλάς τ.υπουργός τουρισμού και αντιπρόεδρος του κινήματος πολιτών “Καταναλώνουμε ότι παράγουμε», η κ. Ιωάννα Καρανδινάκη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας και ο κ.Γεώργιος Καββαθάς αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και αντιπρόεδρος στο κίνημα πολιτών “Καταναλώνουμε ότι παράγουμε».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μ.Χάρος δήλωσε ότι θα πρέπει να προτιμήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα για να υποστηρίξουμε τις δουλειές μας, τα προϊόντα μας, τη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αυτή είναι αναγκαία και πρέπει να φτάσει παντού. Θα πρέπει να γίνει σύνθημα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζής σε δηλώσεις του στην κάμερα του nafpaktianews.gr μίλησε για την ανάγκη ο κόσμος να στραφεί προς πιο ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.”Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο” είπε ο κ.Τσιχριτζής “και τα Ελληνικά προϊόντα είναι ανώτερα από τα ίδια ανταγωνιστικά άλλων χωρών”.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για κατανάλωση ελληνικών προϊόντων, καθώς αυτό λειτουργεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το ΕΚΝΔ και το Επιμελητήριο Αιτ/νιας θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτουβουλίες που στόχο έχουν τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα εργαζόμενου, άνεργου και συνταξιούχου την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Παράλληλα πριν λίγες μέρες το Ε.Κ.Ν & Δ ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2ο κύκλο συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες άνεργων συμπολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βγάζοντας και μια σχετική ανακοίνωση ευχαριστώντας για τη συμμετοχή επιχειρήσεων αλλά και ανώνυμων συμπολιτών.

Με πληροφορίες και φωτό από το Nafpaktia.news