Ψήφισμα (λιγάκι καθυστερημένο) από την περιφέρεια έναντια στην κατάργηση ΟΕΕ – ΟΕΚ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, εξαιτίας της παρουσίας δεκάδων εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και των εκπροσώπων τους απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε απόψε την διαφαινόμενη κατάργηση των δυο Οργανισμών. Δυστυχώς όμως το ψήφισμα έρχεται με καθυστέρηση αφού βγήκε ήδη το ΦΕΚ με το οποίο οι οργανισμοί ΟΕΚ και ΟΕΕ καταργούνται οριστικά και οι υπάλληλοι μετακινούνται όλοι στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Μετά την τοποθέτηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του Σώματος, των εκπροσώπων των εργαζομένων και, τέλος, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα το Σώμα προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται, ρητά και κατηγορηματικά, η συνέχιση της λειτουργίας των δυο Οργανισμών και η διαφύλαξη της περιουσίας τους που φτάνει τα 12 δις ευρώ. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος στη Δυτική Ελλάδα, περίπου 22.000 οικογένειες, έχουν ενεργό σχέση με τους δυο Οργανισμούς, μέσω των προγραμμάτων επιδότησης στεγαστικών δανείων, επιδότησης ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού κ.α.

Ο Περιφερειάρχης, στην τοποθέτηση του, τόνισε με έμφαση ότι η ρύθμιση μεταφοράς του προσωπικού των Οργανισμών στον ΟΑΕΔ έχει «παγίδες και κενά που πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή και επί των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέμβει διορθωτικά προς την κυβέρνηση», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη, αν υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη και αν της μεταβιβαστούν πόροι, να αναλάβει εκείνη το σύνολο των αρμοδιοτήτων των δυο Οργανισμών».