Μάχη στα Πηγάδια!

Στα Πηγάδια διασταυρώνουν τα… ξίφη τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους Σκόντα Ξάνθη και Παναιτωλικός, με τις δυο ομάδες να δίνουν μάχη για να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

Να αφήσει πίσω το αρνητικό σερί
Τα τελευταία αποτελέσματα είναι άσχημα για τη Ξάνθη, που θέλει να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί των 4 αγώνων χωρίς να πάρει ούτε έναν βαθμό, καθώς η προηγούμενη νίκη των ακριτών ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στις 22 Ιανουαρίου.

Για τη νίκη πάση θυσία
Τη νίκη και μόνο θέλει, από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός, καθώς με νέα ήττα θα χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, ενώ μια νίκη θα ανεβάσει το ηθικό των παικτών και συνάμα θα δώσει τη δυνατότητα στους Αγρινιώτες να ελπίζουν.

Μοναδικός απών ο Μαρκόφσκι
Όσον αφορά τις απουσίες, μοναδική για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τη Ξάνθη είναι ο Μάρκο Μαρκόφσι, ο οποίος είναι τιμωρημένος, καθώς είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.Στην αποστολή είναι οι Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Αλτιπαρμακόφσκι.

Απόντες τέσσερις για Παναιτωλικό
Στην αντίπερα όχθη, ο Τάκης Λεμονής δε θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις ποδοσφαιριστές. Πρώτος όλων είναι ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση και δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, οι Γουίλιαμ Ετζενγκέλε, Δημήτρης Κουτρομάνος και Σρντάν Μπλάζιτς δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Αναλυτικά, οι «εκλεκτοί» του Λεμονή είναι οι Τσενάμο, Μπαμπανιώτης, Παλαιολόγος, Μπελεβώνης, Άντι, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Ντολεζάι, Σιόντης, Μητρόπουλος, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Φερνάντες, Ρότσα, Καραμαλίκης, Καμαρά, Μπουμάλ, Ακαλέ, Ονουάτσι.

Πρώτη φορά στα Πηγάδια
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στα Πηγάδια, καθώς έχουν δώσει άλλα δυο παιχνίδια μεταξύ τους, με αμφότερα να είναι στο Αγρίνιο.

Αμφότερες ντεφορμέ
Αμφότερες οι δυο ομάδες βρίσκονται εκτός φόρμας στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η Ξάνθη άφησε πίσω της τα καλά αποτελέσματα και μετράει 4 σερί ήττες, έπειτα από την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Στον αντίποδα, ολοένα και πιο κοντά στον υποβιβασμό βρίσκεται ο Παναιτωλικός, που έχει μόλις μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο και 5 ήττες.

Η φόρμα των δυο ομάδων
Σκόντα Ξάνθη
Σκόντα Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Παναθηναϊκός-Σκόντα Ξάνθη 3-0
Σκόντα Ξάνθη-Άρης 0-2
ΟΦΗ-Σκόντα Ξάνθη 1-0
Σκόντα Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0
ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη 1-1

Παναιτωλικός
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-2
Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-0
Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 2-1
Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 0-2
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0

Πιθανές ενδεκάδες
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Βάλλας, Στάσιακ, Μπέρτος, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Σουάνης, Πόι.

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Ρότσα, Άντι, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Ακαλέ, Ονουάτσι, Καμαρά.

πηγή: gazzetta.gr