Δράσεις πολιτισμού στη Ναύπακτο

Με την επαναλειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης και της δημοτικής παιδικής χορωδίας ο δήμος Ναυπακτίας επιχειρεί δυο σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, που βασίζονται και αφορούν πρωτίστως τους πολίτες.

Για πολλά χρόνια η μηχανή κινηματογραφικών προβολών στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο βρισκόταν σε αδράνεια και παρέμενε κλειστή και σκονισμένη με τις αναμνήσεις των προβολών του παρελθόντος. Η μηχανή τίθεται πάλι σε λειτουργία και οι κινηματογραφικές προβολές αρχίζουν στη Ναύπακτο από την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012. Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, και ιδιαίτερα τους αδελφούς Μίμη και Περικλή Θεοφάνη και την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου. Η τημή εισόδου για τις προβολές θα είναι 5 ευρώ.

Ακόμη ο Δήμος Ναυπακτίας γνωστοποιεί την πρόθεσή του να επαναλειτουργήσει τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Το 2005 συστάθηκε η παιδική χορωδία που φέρει το όνομα του κορυφαίου συνθέτη και πνευματικού ανθρώπου της χώρας μας Μίκη Θεοδωράκη. Η παιδική χορωδία είχε τότε περίπου 50 μέλη και πήρε μέρος και στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ (ΔΙ.ΧΟ.ΦΕΝ.) Η λειτουργία της χορωδίας ατόνησε με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μην υφίσταται.Η παιδική χορωδία αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα καλλιέργειας και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας και επιπλέον θα συμβάλλει εποικοδομητικά στη διοργάνωση του ΔΙΧΟΦΕΝ που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10 – 15 ετών.