Έπεσε σήμερα με την τελετή λήξης η αυλαία στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Έπεσε σήμερα με την τελετή λήξης στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου η αυλαία στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Μέτα τα περσινά ποικίλα …”έκτροπα” φέτος αποφασίστηκε να μην δοθούν βραβεία που ενδεοχομένως προκαλέσουν αντιδράσεις και έτσι απονεμήθηκαν διπλωμάτα συμμετοχής! Και όντως αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοια δρώμενα και όχι ο ανταγωνισμός τους… Ενδεικτικό αυτού ήταν η μεγάλη απογοήτευση και τα κλάματα μερικών παιδιών του 4ου Γυμνάσιο Αγρινίου, όταν δεν έγινε εφικτό για τεχνικούς λόγους να προβληθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με τις συνεντεύξεις των παιδιών που συμμετείχαν στην παράσταση!

Μπορεί βραβεία φέτος να μην δόθηκαν όμως το ΑγρίνιοCulture.gr ξεχώρισε τις παραστάσεις των Λυκείων (συμμετείχαν και Γυμνάσια) καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά μπόρεσαν να παρουσιάσουν κάτι περισσότερο προσεγμένο. Το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας με το έργο «Κύριε… Μπάμπα» του Βασίλη Αναστιάδη, το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ.), το Γενικό Λύκειο Παραβόλας με το έργο «Ο Γείτονας» του Βασίλη Αναστασιάδη και τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» με το έργο «Όνειρα θερινής νυκτός» του Σαίξπηρ.

Μικρή παρατυπία στη σημερινή τελετή μέσα στη γενικότερη ανοργανωσιά του δήμου Αγρινίου, αφού την ώρα της τελετής τσέκαραν οι υπεύθυνοι ότι το dvd με το βίντεο του 4ου Γυμνάσιο Αγρινίου δεν …”παίζει”, ήταν το γεγονός ότι δεν δόθηκε ο λόγος στους υπευθύνους καθηγητές των παραστάσεων να πούν δυο λόγια… Ευτύχως υπήρξαν και “παράτολμοι” καθηγητές και πήραν το λόγο μόνοι τους…