Panaitolikos6.gr : “Κωστούλα απέτυχες! Φύγε”

Με μια ανακοίνωση κόλαφο για τη Διοίκηση του Παναιτωλικού και προσωπικά τον Φώτη Κωστούλα το Panaitolikos6.gr επισημαίνει τα λάθη που οδήγησαν τα “καναρίνια” στον υποβιβασμό. Το Panaitolikos6.gr κάνει όμως και ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για γενικότερη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά:
Περιμέναμε να τοποθετηθούν όλοι για το φετινό κάζο του Παναιτωλικού και ύστερα να τοποθετηθούμε εμείς. Κατά την διάρκεια της χρονιάς, διατηρήσαμε πολύ ήπια στάση γιατί πολύ απλά γνωρίζαμε πως θα καταλήξει η φαρσοκωμωδία που βλέπαμε. Για να μην πει κανείς ότι υπονομεύσαμε την προσπάθεια της ομάδας μας, αποφασίσαμε να έχουμε χλιαρή αντιμετώπιση απέναντι στην Διοίκηση, αντίθετα με όσα γίνονταν εντός και εκτός γηπέδου και αντίθετα με την κριτική μας όλα τα χρόνια. Και αφού περιμέναμε να τοποθετηθούν όλοι και κυρίως να κάνουν την αυτοκριτική τους οι υπεύθυνοι, διαπιστώσαμε πως άλλοι έριχναν το φταίξιμο στην διαιτησία, άλλοι στο παρασκήνιο, άλλοι στην απέραντη καλοσύνη του Κωστούλα που δεν τιμωρούσε τους παίχτες με πρόστιμα, αλλά τους έταζε πριμ! Διοίκηση και παλαίμαχοι ακόμη ψάχνουν τι έφταιξε…

Η φετινή χρονιά ήταν ορόσημο για τον Παναιτωλικό. Απέναντι στα χωριά ο Παναιτωλικός χρειάστηκε έξι χρόνια για να ανεβεί κατηγορίες, ενώ είχε ανεβεί νωρίτερα ο κάθε τελειωμένος. Την πρώτη φορά που κλήθηκε ο Παναιτωλικός να αντιμετωπίσει αντιπάλους με μια στοιχειώδη οργάνωση, βυθίστηκε αύτανδρος.

Πλήρης απομυθοποίηση Κωστούλα
Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το καθαρότερο και ευκολότερο από δημιουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Χωρίς Μπέο και Ψωμιάδη, με ομάδες όπως ο ΟΦΗ που ανέβηκε τον Αύγουστο, ο Λεβαδειακός και η Δόξα που ανέβηκαν τον Νοέμβριο, ακόμη και με ΠΑΟ και ΑΕΚ σε αποσύνθεση.

Θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να αναφέρουμε ένα προς ένα όλα τα λάθη της Διοίκησης. Αλλά δεν χρειάζεται αφού ποτέ δεν έχουν δείξει διάθεση να διορθώσουν κάτι, αλλά και γιατί πολύ απλά ΟΛΑ τα έκαναν λάθος. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αναφέρουμε τα σωστά, γιατί θα μας έπαιρνε μόνο μια γραμμή, αν ήμασταν τόσο γενναιόδωροι για να ανακαλύψουμε κάτι σωστό.

Μεταγραφές για εντυπωσιασμό των μαθητών του Δημοτικού, απουσία εναλλακτικών σε καίριες θέσεις, ελλιπέστατη προετοιμασία που έγινε το κατακαλόκαιρο στον κάμπο του Αγρινίου, καθυστερημένη αγορά παιχτών – ακόμη περιμένουμε μερικούς από τον Δεκέμβριο, απειθαρχία στα αποδυτήρια, παίχτες να δέρνονται μεταξύ τους, πελάτες σε μπαρ να δέρνουν μεθυσμένους παίχτες, κίτρινες και κόκκινες κάρτες για βλακώδη χτυπήματα, εξετάσεις και εργομετρικά τα ψάχνει ακόμη ο Λεμονής, κερκίδα με γυναίκες και παιδάκια, Τριπολιτσοποίηση της κερκίδας με άφωνους θεατές – συνήθως οικογενειάρχες με παιδιά που είχαν να πληρώσουν το ακριβό εισιτήριο, Διοικητικό Συμβούλιο άσχετο με το αντικείμενο, κανένας από τους παλιούς διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού σε θέση ευθύνης και τόσα άλλα.

Αλλοίωση του Παναιτωλικού
Το φετινό φιάσκο του Παναιτωλικού ήταν αναμενόμενο για τους οπαδούς που παρακολουθούν και αγαπούν την ομάδα τόσα χρόνια. Ήταν το αποκορύφωμα μιας πορείας που άλλαξε τον χαρακτήρα της ομάδας από λαϊκή ομάδα, με καυτή έδρα και συμμετοχή κάθε αγρινιώτη σε εταιρεία μπουτίκ για κυρίες, παιδιά και κυρίους απλά θεατές ενός παιχνιδιού που δεν καταλαβαίνουν. Τόσα χρόνια έχουμε ακούσει ότι φτιάχνουμε ομάδα που θα διαρκέσει, ότι έχουμε ακαδημίες που θα βγάλουν παίχτες, ότι φτιάξαμε προπονητικό κέντρο, ότι δεν βιαζόμασταν να ανεβούμε γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε ομάδα ασανσέρ, κλπ. Η αλήθεια είναι ότι το προπονητικό κέντρο είναι μια επιχείρηση τουριστικής, αθλητικής εκμετάλλευσης, υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής, όπως λέει και ο τίτλος της εταιρείας ΕΜΙΛΕΟΝ. Οι ακαδημίες αντί να ανήκουν στον ερασιτέχνη, που ασχολείται πλέον με παραδοσιακούς χορούς και χάντ μπωλλ, είναι ουσιαστικά μια επιχείρηση για να βγάζουν χρήμα και όχι ταλέντα. Πόσοι παίχτες βγήκαν από εκεί; Και πόσοι από άλλες ακαδημίες που πήγαν σε άλλες ομάδες; Τι έγινε με το Ελαιόφυτο, την θυγατρική ομάδα; Οι σύνδεσμοι φιλάθλων έχουν υποταγεί για να μην πούμε τίποτε άλλο και το μόνο που κάνουν είναι να λιβανίζουν τον Κωστούλα και την διοίκηση. Διάφορα blog και site έχουν ξεπεταχτεί από το πουθενά και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Έμμισθοι υπάλληλοι της προπαγάνδας του καθεστώτος. Τα έργα που έγιναν στο γήπεδο ήταν κυρίως αυτά που αφορούσαν την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου για διαφημίσεις και έσοδα από εισιτήρια.

Το κυριότερο όμως. Ο Παναιτωλικός έχασε την αγρινιώτικη καρδιά και ψυχή που είχε. Τότε που ο κόσμος γύριζε τα παιχνίδια, όπως με την Βέροια τελευταία φορά. Η ομάδα έγινε μπίζνα,ο φίλαθλος που ήταν σαράντα χρόνια στο γήπεδο δεν είχε το δικαίωμα να μιλήσει γιατί θα έτρωγε μπουνιές, η εξέδρα γέμισε φουσκωτούς που τον νου τους τον είχαν στους δικούς μας φιλάθλους, το κίτρινο περιοδικό λοιδωρούσε όσους είχαν άλλη γνώμη, οι ντόπιοι παίχτες ήταν υπό διωγμό, όπως και όσοι ήταν αγαπητοί στην εξέδρα. Αλήθεια, θα περίμενε κανείς να βγει συνομιλία μεταξύ Τσακογιάννη και Κωστούλα μετά τα γεγονότα της Ηλιούπολης; Ποιός είπε κάτι για αυτό;

Δεν ονειρευόμασταν αλλιώς τον Παναιτωλικό, τον ζούσαμε αλλιώς
Ο Παναιτωλικός ήταν γιορτή, χαρά, λύπη, αγάπη για τον κάθε αγρινιώτη. Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές με συναίσθημα που τώρα δεν υπάρχει, αφού χωράει μόνο λογιστικές και εμπορικές λογικές. Ας έπαιζε όπου έπαιζε, ο Παναιτωλικός ήταν μεγάλος και σεβαστός. Τώρα έγινε ο κλαψομούρης που τα ρίχνει σε άλλους, που πούλαγε δήθεν πολιτισμό και ανωτερότητα και δεν κατάφερε να νικήσει την τελευταία, αλλά τιμημένη Δόξα Δράμας. Με αδικία μήπως μας κέρδισε και ο Λεβαδειακός; Ο καθαρός φίλαθλος του Παναιτωλικού θέλει η ομάδα να παίζει μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Παραμονή στην κατηγορία με δικαστική απόφαση δεν την καταδέχεται κανένας αγρινιώτης.

Και τώρα τι;
Τώρα ήρθε η ώρα να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος. Υπάρχουν διάφορα σενάρια για το φινάλε του έργου, αλλά ο σκηνοθέτης έχει υπολογίσει χωρίς το κοινό του Παναιτωλικού. Ο Κωστούλας θα περικόψει δραματικά το μπάτζετ και θα έχει έναν Παναιτωλικό να σέρνεται στην Β και Γ, νομίζοντας ότι έχει κερδίσει τις δάφνες του. Δάφνες για αυτό το φετινό ναυάγιο; Λέει ότι πουλάει. Να πουλήσει τί; Αυτός πόσο αγόρασε την ΠΑΕ; Τα παπαγαλάκια σπέρνουν τον πανικό ότι μετά θα ξαναγυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια. Καλύτερα ένας γνήσιος Παναιτωλικός, παρά μια ομάδα που δεν αναγνωρίζουμε. Στα πέτρινα χρόνια θα ξαναγυρίσουμε γιατί όλοι οι Παναιτωλικοί που ξελάσπωσαν τον Παναιτωλικό όταν υπήρχε η ανάγκη, στην επί Κωστούλα εποχή κατασυκοφαντήθηκαν. Ας αναλάβει τώρα την ΠΑΕ ο Μπελεβώνης, και οι άλλοι συνεργάτες του Κωστούλα, που αγαπάνε τόσο την ομάδα. Να δούμε τώρα πόσοι θα είναι κοντά στην ομάδα. Και ποιοί από αυτούς που έμαθαν τελευταία τον Παναιτωλικό.
Δυστυχώς δικαιωθήκαμε σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν και παραμένουμε η μόνη ανεξάρτητη φωνή των Παναιτωλικών οπαδών.
Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ!
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕΣ! ΦΥΓΕ!