Νοσταλγικό ταξίδι στην Αθήνα του Τσίλλερ με ξεναγό τη Μαριλένα Κασιμάτη

Νοσταλγικό ταξίδι στην Αθήνα του Τσίλλερ με ξεναγό την επιμελήτρια της Εθν. Πινακοθήκης κα Μαριλένα Κασιμάτη

Συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο 28 Απριλίου 2012 οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του 3ου Εικαστικού Κύκλου που διοργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου. Καλεσμένη η επιμελήτρια της Εθν. Πινακοθήκης κα Μαριλένα Κασιμάτη, η οποία μέσα από διαφάνειες με σπάνιες φωτογραφίες, επιστολές, κείμενα και μοναδικά ντοκουμέντα της εποχής, ταξίδεψε το κοινό στην εποχή της μεταπολεμικής Ελλάδας και αποκάλυψε «το φαινόμενο» Τσίλλερ. Με σαφήνεια και τεκμηριωμένο επιστημονικά λόγο ανέπτυξε το τεράστιο έργο του «ποιητή της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής» αλλά και του ζωγράφου και αρχαιολόγου που σφράγισε το αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, μεταμορφώνοντας την Αθήνα από ρημαγμένο χωριό του 1830 στη νεοκλασική πρωτεύουσα των αρχών του περασμένου αιώνα.

Προεδρικό Μέγαρο, Ιλίου Μέλαθρον, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μελά, Δημοτικό Θέατρο, οι οικίες Σταθάτου, Δεληγιώργη, Συγγρού, Σβορώνου, Μουσείο Ολυμπίας, Δημαρχείο Ερμούπολης Σύρου, κ.α. παραμένουν & σήμερα κτίρια-κοσμήματα, με τη δική τους ξεχωριστή αισθητική και ιστορία.
Στον χαιρετισμό ο καλλιτεχνικός δ-ντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Χρ. Γαρουφαλής τόνισε πως, σε πείσμα των καιρών, το Εικαστικό Εργαστήρι θα συνεχίζει να προτείνει πολιτιστικές ανάσες και διεξόδους υψηλού επιπέδου όπως οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κων/να Κατσαρή και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Χωροταξίας κος Στ. Τσούκαλος.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση είναι το Σάββατο 12 Μαϊου 2012. Καλεσμένος ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ζωγράφος & επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων στο Ε.Μ.Π. με θέμα: «ιερότητα & μαζική τέχνη». Ώρα 7,30 μμ. στο κτίριο της πρ. Τραπ. Ελλάδος (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο),