Σε ποιους κόμβους του Αγρινίου τοποθετούνται φανάρια

Παράλληλα από την οικονομική επιτροπή αποφασίστηκε η δημοπράτηση δύο ακόμη έργων στις 5 Ιουνίου, «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου» και «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης δρόμου από Τσιλιγιαννέικα έως Ποταμούλα Δημοτικής Ενότητα Μακρυνείας», μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης.

Σε ότι αφορά το έργο «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων πόλεως Αγρινίου», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 600.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση προβλέπεται εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε κόμβους του οδικού δικτύου της πόλης με σκοπό την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά και στην εύρυθμη κυκλοφοριακή ροή οχημάτων και πεζών στην πόλη.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους εξής κόμβους:
-Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου ( Άγιος Κωνσταντίνος)
– Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ιωνίας (Ρεμπελιάς)
-Εθνικής Οδού Αγρινίου –Θέρμου και Περιμετρικής
-Εθνικής Οδού Αγρινίου – Θέρμου και Αγίας Βαρβάρας
-Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου και Περιμετρικής
-Οδός Γούναρη με τη Νέα περιμετρική Οδό
-Αγίου Κωνσταντίνου- Αναπαύσεως ( Σταυροδρόμι)
-Εθνικής Ανεξαρτησίας – Γ ΄ Σεπτεμβρίου ( Ρεμπελιάς)

Τέλος το έργο «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης δρόμου από Τσιλιγιαννέικα έως Ποταμούλα, Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας», προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα πραγματοποιηθούν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στην υπάρχουσα οδό.