Το συγγραφικό έργο της Αικατερίνης Λιβιτσάνου-Ντάνου στη Λέσχη Ανάγνωσης

Την περασμένη Τετάρτη 02 Μαΐου 2012, η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου παρουσίασε το συγγραφικό έργο της φιλολόγου Αικατερίνης Λιβιτσάνου-Ντάνου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του τρένου με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από βιβλιόφιλους συμπολίτες μας, στις 7.00 το απόγευμα.

Πρώτη μίλησε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ φιλόλογος Κραβαρίτη Ευαγγελία, η οποία ανέφερε ένα σύντομο βιογραφικό, παρουσίασε τα βιβλία της κ. Λιβιτσάνου και έκανε ειδική αναφορά στο λεύκωμα «Κοπιάστε όπως μας ηύρατε». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η φιλόλογος Ελένη Ζαμπάρα και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα γεγονότα, τα τοπία, τους ανθρώπινους χαρακτήρες, τις αξίες και γενικά τη ζωή, όπως αυτή παρουσιάζεται στο βιβλίο της κ. Λιβιτσάνου με τίτλο «Απόδραση στους Σφακιώτες».Κατόπιν η σχολική σύμβουλος φιλολόγων, ποιήτρια Χρυσούλα Σπυρέλη ανέλυσε την ποιητική τέχνη της κ. Λιβιτσάνου μέσα από το ποιητικό πόνημα «Λυκαυγές», αναφέροντας μεταξύ άλλων τους θεματικούς άξονες, τις τεχνικές, τον κόσμο , όπως παρουσιάζονται στην ποιητική συλλογή. Και οι τρεις ομιλήτριες έκαναν πιο ενδιαφέρουσα και παραστατική την παρουσίαση με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που προβλήθηκε παράλληλα. Τέλος, η Κατερίνα Λιβιτσάνου-Ντάνου ευχαρίστησε τη Λέσχη Ανάγνωσης Αγρινίου και τις συναδέλφους της, που ασχολήθηκαν με το έργο της, όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον της Ελλάδας και ιδιαίτερα των νέων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνα Κατσαρή, η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αιτ/νίας κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δεληγιάννης Γεώργιος και Χρήστος Κορδολαίμης .