Κουφάρι θα παραμείνει το δυτικό λιμάνι στον Μύτικα

Δυσάρεστη εξέλιξη είχαμε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ο Δήμος Ξηρομέρου ώστε να μπορέσει με κάποιο τρόπο να παρέμβει στη δυτική λιμνολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα.

Η κατασκευή της λιμνολεκάνης σταμάτησε με την υπ’ αριθμό 978/2005 απόφαση του ΣΤΕ. Στην ενημέρωση που είχε κάνει τον Ιανουάριο ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Λύτρας είχε πει ότι είχαν απευθυνθεί με ερώτημα στη Κτηματική Υπηρεσία και ζητούσαν τουλάχιστον να τους επιτραπεί η τοποθέτηση πλωτών προκατασκευασμένων στοιχείων και αν ποτέ υπήρχαν χρήματα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ, δηλαδή να απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και η περιοχή να γυρίσει στην προτέρα μορφή, αυτοί απλά θα τα αφαιρούσαν.

Πολύ λογική πρόταση που ουσιαστικά δεν ακύρωνε την απόφαση του ΣΤΕ και έλυνε έστω και προσωρινά το πρόβλημα κατά κάποιο τρόπο. Όμως οι βουλές του κράτους μας είναι άλλες, ήρθε απόρριψη του αιτήματος και ο Μύτικας από ότι φαίνεται θα πορευθεί στο χρόνο κουβαλώντας αυτό το κουφάρι το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον. Τι να πούμε… απλά κρίμα… ήταν μία εφικτή λύση

πηγή : Mytikaspress