Αποκτά δημοτικό λιμενικό ταμείο η Ναύπακτος

Ένα αίτημα ετών φαίνεται να γίνεται πράξη καθώς στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής θα γίνει ο ορισμός εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου. Μετά από εγκύκλιο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι πλέον γεγονός και ο δήμος τώρα καλείται να λάβει ορισμένες τυπικές αποφάσεις για να προχωρήσει το θέμα.

Εκτός από την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και για την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει επακριβώς το ρόλο και την εμβέλεια του λιμενικού ταμείου, καθώς θα πρέπει να ενταχθεί σ’ αυτό και η Χάλκεια.
Αν τελικά η υπόθεση προχωρήσει και δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς ο Δήμος θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στο παραλιακό του μέτωπο κάνοντας και τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αφενός να αναδειχθεί, αφετέρου να ελαχιστοποιηθούν οι μέχρι σήμερα δυσλειτουργίες που παρουσιάζονταν με την παρουσία του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

Ας ευχηθούμε το νέο αυτό “εργαλείο” να χρησιμοποιηθεί σωστά και να μην μείνουμε απλά σε μοίρασμα θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο…

πηγή :nafpaktia.com