Ελέγχους και απο την Διεύθυνση Υγείας ζητά ο δήμος Ξηρομέρου για το νερό

Ελέγχους από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας για την καταλληλότητα του νερού αποφάσισε να ζητήσει ο δήμος Ξηρομέρου στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν από ιδιωτική εταιρία, όπου το νερό κρίθηκε κατάλληλο, όμως το δημοτικό συμβούλιο -με την πίεση και της αντιπολίτευσης- αποφάσισε να ζητήσει από την την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, η οποία αρχικά είχε εντοπίσει το πρόβλημα στο νερό, να διενεργήσει έλεγχο της καταλληλότητας του νερού, ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι του δήμου Ξηρομέρου.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το πρόβλημα στο νερό οφείλονταν στον πλημμελή τρόπο με τον οποίο γίνονταν η χλωρίωση του πόσιμου νερού. Το θέμα είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο Ξηρόμερο με έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση του δήμου Ξηρομέρου. Μάλιστα η αντιπολίτευση του δήμου είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές τη δικαστική διερεύνηση του θέματος και μένει να διαφανεί αν αυτή τελικά προχωρήσει.