Νίκη Φούντα : «Με είχε κουράσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Με είχε κουράσει ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει στο ΒΗΜΑ η Νίκη Φούντα. Σημειώνει μάλιστα την αποστροφή της για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα.

Η Νίκη Φούντα, βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση του λεγόμενου αριστερού πολυκερματισμού. Η μόλις 32 ετών αρχιτέκτονας, κάτοικος Εξαρχείων, προέρχεται από τον Συνασπισμό, ψήφιζε ως τώρα τον κ. Αλ. Τσίπρα, πίστευε σ’ αυτόν, μετείχε στα διάφορα κομματικά του όργανα και ξαφνικά βρέθηκε βουλευτής στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη. Το περίεργο είναι ότι η κυρία Φούντα ηλικιακά βρίσκεται πλησιέστερα στον κ. Τσίπρα, αλλά οι ιδέες και η αριστερή της αντίληψη βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κουβέλη. Τι συμβαίνει ακριβώς;
«Με είχε κουράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εξέφραζαν οι ακραίες αριστερές συνιστώσες στην παράταξη, αυτές οι φωνές της άκριτης άρνησης» λέει η νεαρά βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, την εκλογή της οποίας ορισμένοι την αμφισβήτησαν, έγινε επανακαταμέτρηση και βγήκε με 30 σταυρούς περισσότερους.
«Πρέπει να καταδικάζεται η βία, δεν πρέπει η Αριστερά να ταυτίζεται με τις εξεγέρσεις και την παραβατικότητα, πρέπει να έχει προτάσεις, η άρνηση δεν με εκφράζει» εξηγεί αμέσως, λέγοντας ταυτόχρονα ότι την πολιτική στάση της επηρέασαν τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τότε που κάηκε η Αθήνα. Εκείνο ίσως που τη διαφοροποιεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, όπως λέει, ο αριστερός τρόπος σκέψης πρέπει να εκφράζεται σε κυβερνητικά πλαίσια και όχι ως τρόπος άρνησης.

πηγή : tovima.gr