Στην 7η θέση το Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Το τριήμερο από 15 – 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με τη συμμετοχή 8 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το παρόν έδωσαν το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Πειραιά, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Λάρισας, το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα στο Αγρίνιο. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα του Απόλλωνα Πάτρας και της Παναχαϊκής και στην πλειοψηφία τους προσέφεραν πλούσιο θέαμα και είχαν έντονο ενδιαφέρον.

Την πρώτη θέση της διοργάνωσης κατέλαβε με σχετική ευκολία η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς θα έλεγε κανείς ότι ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους, νικώντας στον τελικό τα ΤΕΙ Πειραιά. Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή στην ομάδα αυτή τεσσάρων παιχτών του Απόλλωνα Πάτρας, που είναι νεοφώτιστος στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Σε ότι αφορά την ομάδα του Αγρινιώτικου Πανεπιστημίου, αυτή τερμάτισε τελικά στην 7η θέση. Στο πρώτο ματς, για την πρόκριση στις θέσεις 1-4 έχασε φυσιολογικά από την πολύ καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα της Πάτρας με σκορ 95-50, δείχνοντας ωστόσο χαρακτήρα και ένα πολύ θετικό πρόσωπο για τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα, δεδομένης της τεράστιας διαφοράς δυναμικότηττας.
Στο παιχνίδι για την πρόκριση στις θέσεις 5-6 αντιμετώπισε τα ΤΕΙ Λάρισας, σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικού ενδιαφέροντος και στο οποίο η ομάδα του Αγρινίου παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, έφτασε να προηγείται μέχρι και με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Δυστυχώς, η απειρία, τα λάθη και η άμυνα ζώνης των Λαρισαίων τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι, το οποίο στο τελευταίο 5λεπτο πήγαινε πόντο πόντο και είχε μεγάλο σασπένς. Μετά από μία σειρά χαμένων επιθέσεων και την ομάδα του Αγρινίου να προηγείται με 1 πόντο στο τελευταίο λεπτό, μία λάθος άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να προηγηθούν με γκολ φάουλ και να πάρουν τελικά τη νίκη με 58 – 57, αφού στα τελευταία 10 δευτερόλπετα οι Αγρινιώτες δεν πρόλαβαν να επιτεθούν.
Στο ματς της τρίτης μέρας για της θέσεις 7 – 8, το Πανεπιστήμιο Αγρινίου αντιμετώπισε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τις δύο ομάδες κουρασμένες και πολύ άστοχες. Το ενδιαφέρον και εδώ, παρόλα αυτά, ήταν μεγάλο, καθώς οι εναλλαγές στην πρωτοπορία ήταν διαδοχικές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τις δύο ομάδες και το τέλος ήταν θριλερικό με το σκορ στο 50 – 47 υπέρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος. Μεγάλο τρίποντο από τον Καραπέτσα φέρνει το σκορ στο 50 – 50 για τους Αγρινιώτες, με τους Γεωπόνους να έχουν την τελευταία επίθεση. Υποδειγματική άμυνα αναγκάζει τον αντίπαλο πλέι μέικερ να υποπέσει σε βήματα και μένουν 2.6 δεύτερα για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, το οποίο μετά από time out επαναφέρει από το κέντρο. Μετά από διαδοχικά σκριν, ο Σωτηρόπουλος βρίσκεται με τη μπάλα κάτω από το καλάθι, όπου αστοχεί εξ’ επαφής, όμως ο Τάγκας με follow σε νεκρό χρόνο έσπρωξε την μπάλα στο πλεχτό χαρίζοντας το ροζ φύλλο στους Αγρινιώτες με τελικό σκορ 52-50 και τελικά την 7η θέση στο τουρνουά.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ τιμητική παρουσία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας σε ένα θεσμό, που συμμετέχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα, με παίχτες έμπειρους και καταπληκτικούς. Συμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας Πάρη Σωτηρόπουλο, έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά, που σίγουρα μπορεί να μην έχουν τεράστιο ταλέντο και πολλές εμπειρίες, αλλά που σίγουρα αγαπάνε και διασκεδάζουν αυτό που κάνουν και είναι μία παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Σίγoυρα η εικόνα της ομάδας παρά τα όποια λάθη ή προβλήματα αφήνει όλους τους παίχτες και τον προπονητη περήφανους και δημιουργεί προσδοκίες για κaλύτερη συνέχεια. Εύχεται τέλος να καταφέρουν να δώσουν το παρόν και στην επόμενη διοργάνωση του χρόνου, έχοντας ακόμη καλύτερη παρουσία στα παρκέ.

Την ομάδα του Πανεπιστημίου Αγρινίου στελεχώνουν οι Πάρης Σωτηρόπουλος, Νίκος Τάγκας, Βαγγέλης Καραπέτσας, Κώστας Τσιρόπουλος, Χρήστος Μίλος, Παντελής Αγγούριας, Μιχάλης Κόμης, Χαλίλ Τζαϊμπαλά, Γιάννης Δελόττης, Χρήστος Καραμπούλης, Γιώργος Ζυγάκης, Χρήστος Κουτσούλας με προπονητή τον Θανάση Ζαμπάρα.

πηγή : allsportsagrinio.gr