Επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ από το Αγρίνιο για μεταναστευτικό και οικονομία [pics + video]

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία με συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου είχε σύσκεψη με κομματικά στελέχη και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Εκτός από τους παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα του Επιμελητηρίου βράθηκε ο στενός κομματικός πυρήνας του κόμματος. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής που στην ομιλία του περιέγραψε τα προβλήματα τοπικού επιχειρηματικού κόσμου και τα σημαντικότερα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδι για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας (λιμάνι Πλατυγιαλιού, ημιτελείς οδικοί άξονες, εκτροπή του Αχελώου κα). Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσφερε τρία δώρα στον πρόεδρο της ΝΔ, εκ των οποίων ένα βιβλίο που αφορά τον Αχελώο. «Σας το προσφέρω για να το διαβάστε, ελπίζοντας να αλλάξει η θέση του κόμματος σας για την εκτροπή» ανέφερε ο κ. Τσιχριτζής απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Για τα τοπικά ζήτημα ο ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και την ανάγκη χωροθέτησης ΒΙΟΠΑ και ΑΠΕ στο nομό, ενώ έκανε και λόγο για την ανάγκη να λάβει αντισταθμιστικά η Αιτωλοακαρνανία από τη ΔΕΗ. Η περιοχή σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά πρέπει να φιλοξενήσει μαρίνες -ειδικά στο Μεσολόγγι- για να μην φεύγουν οι Ιταλοί για Κροατία και Μαυροβούνιο. Ακόμη ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως πρέπει να μπει μπροστά το νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο και να μην κλείσει το νοσοκομείο στο Μεσολόγγι. Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο Πλατυγιάλι σημειώνοντας ότι το λιμάνι πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα και αν δεν προχώρησε η επένδυση του Κατάρ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το δίλλημμα των εκλογών σημειώνοντας ότι παίζεται η πορεία της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτυημα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης χαρακτηρίζοντας εξωφρενικές και εξωπραγματικές τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ “να φέρουν οι μετανάστες και τους συγγενείς τους στην Ελλάδα” και “να δοθεί επίδομα ανεργίας στους μετανάστες”. Σκλήρη ήταν η επίθεσή του στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι απίστευτο το πρόγραμμα αυτό να μην είχε ούτε ένα οικονομικό στοιχείο, ούτε έναν αριθμό και την ίδια ώρα προβλέπονται δαπάνες στον προϋπολογισμό 50δισ. “Έναν προϋπολογισμό που πρέπει να κάνουν σε δραχμές” σχολίασε με δεικτική διάθεση. Και συνέχισε ο κ. Σαμαράς : «Έχουν ακουστεί απίθανα πράγματα σε αυτές τις εκλογές…. Tο πόσο αγωνιστής ήταν ο Κουφοντίνας ή το ότι πρέπει να ετοιμάζονται κάποιοι για μολότωφ, μάχες στους δρόμους…”

Αναφορικά με τις προτάσεις για την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως χρειάζεται μάξιμουμ φορολόγηση των φυσικών προσώπων στο 32%, ΦΠΑ : μεγάλος 19%, μεσαίος 15% και μικρός 9%, αλλά πως πάνω από όλα χρειάζεται ένα σταθερό σύστημα για επενδύσεις. Ακόμη ανφέρθηκε και στην Αγροτική Τράπεζα λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάσει τις εγγυήσεις της ή να τις πουλήσει γιατί τότε θα υποθηκευτεί αγροτική γη των φτωχών αγροτών.

Και απρόοπτα…
Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Επιμελητήριο ξεκίνησε με ένα απρόοπτο συμβάν…. Λόγω της υπερβολικής ζέστης πήρε φωτιά το ριζόχαρτο που τοποθετούν στους προβολείς οι τεχνικοί της τηλεόρασης. Οι φλόγες για λίγα δευτερόλεπτα έφτασαν και στην οροφή της αίθουσας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μικροαναστάτωση. Ωστόσο γρήγορα από το ακροάτηριο φώναξαν “γούρι πρόεδρε”…. Τώρα πως η φωτιά είναι γούρι αυτό μόνο όσοι βράθηκαν σήμερα στο Ε΅πιμελητήριο το ξέρουν.