«Ανθ’ ημών Γουλιμής» λέει ο Μακρυπίδης κατηγορώντας τους Ξηρομερίτες πως ψήφισαν εξίσου τη Γιαννακά

Επιστολή «Φωτιά» του Ανδρέα Μακρυπίδη προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξηρομέρου!

Με την χαρακτηριστική αυτή φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, αλλά και με σκληρή γλώσσα με σαφείς αιχμές απευθύνεται ο Ανδρέας Μακρυπίδης, με επιστολή που έστειλε προς τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξηρομέρου, τα στελέχη τοπικής Αυτοδιοίκησης Ξηρομέρου, Συνεταιριστικά στελέχη Ξηρομέρου και στελέχη του Πολιτιστικού κινήματος Ξηρομέρου, για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Μακρυπίδης χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια αναφέρει στην επιστολή του, πως: «Κανείς δεν άγιασε στο τόπο του» τονίζοντας ότι στήριξαν άλλους υποψηφίους στο Ξηρόμερο καταγόμενους από τις άλλες περιοχές. Στους πίνακες που παραθέτει συγκρίνει τους δικούς του σταυρούς στο Ξηρόμερο με τους; σταυρούς της Σοφίας Γιαννακά.

Επίσης αφήνει σαφείς αιχμές στην επιλογή «Θυμού και αγανάκτησης» και όχι ωριμότητας, νηφαλιότητας και υπευθυνότητας όσων στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές Χρυσή Αυγή, καταλήγοντας: «Ανθ’ ημών Γουλιμής» δηλαδή «Αντί εμού ο Γουλιμής»- και ο νοών νοείτω-!!

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή «φωτιά» του Ανδρέα Μακρυπίδη..
Αγαπητές Ξηρομερίτισσες,
Αγαπητοί Ξηρομερίτες,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας- για μια ακόμη φορά- σε δύσκολες και αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.
Θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την μακροχρόνια συμπόρευση μας-τρείς (3) δεκαετίες περίπου- σε θέματα που αφορούσαν τόσο το Νομό μας, όσο κύρια και την περιοχή μας, και στο απώτερο παρελθόν ως στέλεχος του πολιτιστικού κινήματος. (ως πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, 1ο Πανξηρομερίτικο συνέδριο, 24-25 Νοεμβρίου 1985, Αστακός) αλλά και πρόσφατα – για ένδεκα (11) χρόνια ως Βουλευτής. Η ευπρέπεια, η ειλικρίνεια, η συνέπεια, τα πολιτικά επιχειρήματα και η ιδεολογική αντιπαράθεση ήταν συνειδητή επιλογή και διέκρινε όλη την πολιτική μου πορεία.

Σήμερα θα ήθελα ακόμα να σας κάνω κοινωνούς κάποιων χαρακτηριστικών περιπτώσεων που απορρέουν από την επιλογή των συμπατριωτών μας Ξηρομεριτών της 6ης Μαΐου 2012:

Η ρήση «Κανείς δεν άγιασε στο τόπο του» δυστυχώς από τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ότι ισχύει μόνο για το Ξηρόμερο και τους Ξηρομερίτες και δεν ισχύει για τους καταγόμενους από τις άλλες περιοχές. Εύχομαι πολύ σύντομα να σας παρουσιάσουν τον απολογισμό του έργου τους για τα θέματα της περιοχής μας του Ξηρομέρου, για να μπορείτε να κρίνετε και να συγκρίνετε.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Παρά τις επιλογές και τις προτιμήσεις σας, προσωπικά και το πάλευα και το πάλεψα, στάθηκα όρθιος και με το κεφάλι ψηλά για ένδεκα (11) περίπου χρόνια και σε δύσκολες και σε λιγότερο δύσκολες περιόδους. Σας υπενθυμίζω- για του λόγου το αληθές-τα αποτελέσματα των πέντε (5) τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και στις οποίες συμμετείχα. Η σειρά επιτυχίας μου θα πρέπει να αξιολογηθεί λαμβανομένου υπόψη και της άνισης αφετηρίας, το ότι είχα την «ατυχία» να κατάγομαι από ένα χωριό 2.000 κατοίκων περίπου και από μια μικρή πληθυσμιακά επαρχία και όχι από μεγαλούπολη η περιοχές πολλών δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.

Σέβομαι την ετυμηγορία του πολίτη και φυσικά σέβομαι πολύ περισσότερο την κρίση και την επιλογή των συμπατριωτών μου. Εύχομαι να μη μετανιώσουν. Η πολιτική μου διαδρομή, οι δημοκρατικοί μου αγώνες και οι κοινωνικές μου ευαισθησίες με υποχρεώνουν να αναφερθώ και στην επιλογή «Θυμού και αγανάκτησης» και όχι ωριμότητας, νηφαλιότητας και υπευθυνότητας όσων στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές Χρυσή Αυγή. Επιλογή που μας φέρνει 120 χρόνια πίσω όταν στις εκλογές του 1985 ο Χαρίλαος Τρικούπης –επτά (7) φορές ως τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας- δεν εξελέγη ούτε βουλευτής και στη θέση του εξελέγη ο Μιλτιάδης Γουλιμής, ο οποίος παραπλάνησε το λαό ότι «Θα εξοντώσει τους λύκους, που αποτελούσαν φόβητρο για τους βοσκούς και τα κοπάδια τους».

Τότε ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε την παροιμιώδη έκφραση: «Ανθ’ ημών Γουλιμής» δηλαδή «Αντί εμού ο Γουλιμής»- και ο νοών νοείτω-.
Αγαπητοί συμπατριώτες Ξηρομερίτες,
Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι πάντα δίπλα σας, στον αγώνα για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας, για ένα δικαιότερο παρόν, αλλά και για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Με συμπατριωτικούς Χαιρετισμούς
Ως γνήσιος και παντοτινός Ξηρομερίτης
Ανδρέας Μακρυπίδης

πηγή : xiromeronews.blogspot.gr