Ολοκληρώθηκε με την Πυρά Λήξης η Προσκοπική Περίοδος

Μία Προσκοπική Περίοδος τελείωσε και τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου είναι εμφανή. Πλούσια δραστηριότητα με στοχευμένες δράσεις σε ανάγκες και προτεραιότητες τις ελληνικής κοινωνίας (Ποδηλατική Διαδρομή Ευαισθητοποίησης, Παρουσίαση Βιβλίου, Συλλογή Παιχνιδιών για παιδιά που τα στερούνται, Ενημερωτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά, Συλλογή Φαρμάκων για τους «Γιατρούς του Κόσμου» και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, Προστασία Περιβάλλοντος – Καθαρισμός Λίμνης Τριχωνίδας κλπ)

Αυτές τις Δράσεις γιόρτασαν οι Πρόσκοποι κλείνοντας την περίοδο 2011-2012 με την Πυρά Λήξης το περασμένο Σάββατο 16 Ιουνίου. Η μικρή αυτή γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου και συμμετείχαν γονείς και παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου καθώς και πλήθος φίλων-συμπαραστατών των Προσκόπων, καθώς και αρκετοί Παλαιοί Πρόσκοποι που τους δόθηκε η ευκαιρία να «ταξιδέψουν» πολλά χρόνια πίσω και να θυμηθούν στιγμές που και οι ίδιοι έπαιρναν μέρος σε αντίστοιχες δράσεις και γιορτές.

Αυτή η προσπάθεια όμως δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχαν και εκείνοι που στάθηκαν και υποστήριξαν ηθικά και υλικά , ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε ο καθένας, εντελώς ανιδιοτελώς και χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα. Για το λόγο αυτό οι Πρόσκοποι του Αγρινίου θα ήθελαν να τους πουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Τους υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια με την ίδια όρεξη για προσφορά στο συνάνθρωπο και συμπολίτη.
Αισθάνονται ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις επιχειρήσεις
• ΑΦΟΙ ΑΥΦΑΝΤΗ ΑΒΕΕ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
Γέφυρα Αχελώου, Δήμου Αγρινίου
• Σ. ΑΝΕΡΟΥΣΗ & ΣΙΑ Ο.Ε
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ-ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ-ΜΠΡΙΚΕΤΕΣ- ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ
1 χλμ. Αγρινίου-Ιωαννίνων, κόμβος Αγίου Δημητρίου, Αγρίνιο
• AUTO ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΝΤΑΣ ΑΕ – ΕΜΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤ/ΤΩΝ
1ο χλμ Εθνικής Οδού Αγρινίου- Αντιρρίου
για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Πυρά Λήξης με τις προσφορές τους.

Κατά την διάρκεια της γιορτής παρουσιάστηκαν μικρά δρώμενα, τραγούδια, με συμμετοχή και του κόσμου και στο τέλος έγινε συνοπτική προβολή με τις Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε. Έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη αλλά και στην Θερινή Κατασκήνωση στις 4 Ιουνίου που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στο νησάκι «Κουκουμίτσα» στο κόλπο της Βόνιτσας.