Εν αναμονή των αποφάσεων των φαρμακοποιών – «Στερεύουν» σε Αντίρριο και Ναύπακτο από φάρμακα τα φαρμακεία

Τις αποφάσεις του Πανελληνίου συλλόγου τις επόμενες μέρες και αν θα δοθούν χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ περιμένουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τριχωνίδος για να αποφασίοσυν αν θα σταματήσουν την χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμέμους.

Ως γνωστόν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδος, έχει αναστείλει την κινητοποίησή του και από την περασμένη εβδομάδα παρέχει ξανά επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους που είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο μετά τις συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς. Ωστόσο σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η καθυστερημένη αποπληρωμή των οφειλών δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί πιέζονται από τις φαρμακοβιομηχανίες που απαιτούν την άμεση πληρωμή, προκειμένου να τους διαθέσουν φάρμακα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης παροχής επί πιστώσει στον ΕΟΠΥΥ των φαρμακοποιών της Πάτρας πολλοί Πατρινοί καταφεύγουν σε Αντίρριο και Ναύπακτο για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους, αφού αδυνατούν να τα πληρώσουν. Ετσι, την Παρασκευή το φαρμακείο που βρίσκεται στο Αντίρριο κατέβασε ρολά, γιατί δεν είχε πλέον φάρμακα να διαθέσει. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα φαρμακεία της περιοχής, αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για κλειστά φαρμακεία και στη Ναύπακτο.

με πληροφορίες από το patrastimes.gr