Γιατρός από την Αιτωλοακαρνανία έσπασε όλα τα ρεκορ συνταγογραφήσεων – Έγραψε 8.948 συνταγές σε 4 μήνες!

«Μαργαριτάρια» κάθε λογής συγκεντρώνουν καθημερινά οι υπεύθυνοι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) καταγράφοντας τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασφαλισμένους όλης της χώρας. Τι είδαν τα μάτια τους; Από συνταγές με …σεξουαλικά ενισχυτικά φάρμακα προς ανήλικα, μέχρι παπάδες που έκαναν …ορμονοθεραπεία.

Στη λίστα με τους πρωταθλητές γιατρούς της συνταγογράφησης φιγουράρει γιατρός από την Αιτωλοακαρνανία που έδωσε μέσα σε τέσσερις μήνες 8948 συνταγές φαρμάκων που θεωρείται αριθμός ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιατρικές επισκέψεις που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε γιατρό είναι μόλις 200.

Τους γιατρούς που δείχνουν …υπερβάλλοντα ζήλο στο να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους τους θα κληθεί πολύ σύντομα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει. Ήδη άλλωστε τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές, έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν από τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα τόσο στο νέο υπουργό Υγείας όσο και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετασθούν περαιτέρω. Στη συνέχεια οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι της ΗΔΙΚΑ, τρίβουν τα μάτια τους από τον υπερβολικό αριθμό των φαρμάκων που χορηγούν ορισμένοι γιατροί ανά την Ελλάδα.

Πηγή: Iatropedia.com