Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Καταγγελίες από τους εργαζομένους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσλογγίου… Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεσης εργασίας για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους από αρχές του έτους. Η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει πολλά δεδομένα στον προγραμματισμό του νοσοκομείου, κάτι που οι γιατροί σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πλεόν με βαφτίζοντας ως «επείγον» εξετάσεις τακτικών περιστατικών στα παραπεμπτικά τους, τη στιγμή που ως γνωστόν το νοσοκομείο λόγω της επίσχεσης εργασίας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αναφέρουν στην καταγγελία τους: «Το Δ.Σ. είχε επαφή με τους διευθυντές των τμημάτων και το διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, ζητώντας τη στήριξη τους σε αυτό τον αγώνα αφού το ίδιο βιώνουν και οι ιατροί με τις περικοπές στις εφημερίες τους. Τονίστηκε ότι σε κάθε περίπτωση επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται αφού θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Δυστυχώς τις μέρες που ακολούθησαν κάποιοι «συνεργάτες» ιατροί καταπατώντας κάθε έννοια συναδελφικότητας και ηθικής ,όχι μονό συνέχισαν σαν να μην συμβαίνει τίποτε στο νοσοκομείο αλλά έφτασαν στο προκλητικό σημείο εξετάσεις τακτικών περιστατικών με ραντεβού ημερών να τις βαφτίζουν «επείγον» στα παραπεμπτικά τους.

Αυτή η ενέργεια των «πατρικίων» ιατρών :
-Έρχεται σε αντίθεση με κάθε έννοια συναδελφικότητας προς τους «πληβείους» των άλλων υπηρεσιών.
-Δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τμημάτων με προσωπικό ασφαλείας.
-Δημιουργεί ασθενείς 2 ταχυτήτων με ότι συνεπάγεται αυτό (αυτοί που εξυπηρετούνται ως έκτακτα ενώ είναι τακτικά και τους υπολοίπους)
-Εκθέτει και τους συναδέλφους τους ιατρούς που κατανοούν το πρόβλημα και δεν «βαφτίζουν» το τακτικό, έκτακτο.
Σε όλους αυτούς τους «πατρικίους» ιατρούς που ξεχνούν ότι είναι τέτοιοι γιατί κάποιοι «πληβείοι»:
-Δουλεύουν νύχτα και Κυριακή χωρίς να πληρώνονται
-Δουλεύουν χωρίς repo
-Δουλεύουν κάνοντας ένας τη δουλειά τριών
-Δουλεύουν καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικών δικαιωμάτων
-Δουλεύουν γιατί πιστεύουν στην ανάγκη ύπαρξης του νοσοκομείου ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.

Στήριξη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με αφορμή την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» για τη μη καταβολή όλων των χρημάτων που τους οφείλονται, η ΤΕ Αιτωλ/νίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
«Αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι ένα κομμάτι του παζλ του Ε.Σ.Υ. Άλλα κομμάτια είναι:οι ελλείψεις σε υλικό( πχ γάζες, σύριγγες και άλλα που αναγκάζονται οι ασθενείς να φέρνουν μόνοι τους όπως χαρτί υγείας ),τα περιβόητα Κ.Ε.Ν. που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τα ήδη χρεοκοπημένα ταμεία (βλέπε ΕΟΠYΥ),η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΙΚΑ-Κ.Υγείας),η τραγική κατάσταση σε προσωπικό( με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να αντιστοιχεί σε μια κλινική)λόγω μη προσλήψεων και ο κατάλογος καλά κρατεί.
Ο δημιουργός αυτού του παζλ είναι ο ίδιος
-που αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν τα φάρμακα τους παρά την ασφάλιση τους
-που βάζει τις ασφαλιστικές εταιρίες στα νοσοκομεία και μάλιστα στις καλύτερες θέσεις
-που δίνει σε ιδιώτες ότι μπορεί να έχει κέρδος (βλέπε ΣΔΙΤ και παραχώρηση τομέων όπως σίτηση, φύλαξη κ.α.)
-που αφήνει να ανθεί το φακελάκι, η μίζα και τα προνομία του ιατροφαρμακευτικού συμπλέγματος
-που κάνει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τα πεντάευρα της ντροπής, τα ΚΕΝ, τα απογευματινά ιατρεία και τους «ισοσκελισμένους» προϋπολογισμούς.Η στήριξη μας με κάθε τρόπο στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων είναι δεδομένη.