Φεύγει το “φάντασμα” του κλειστού γυμναστηρίου Αγρινίου… [pics]

Σε μια εποχή που τα περισσότερα έργα έχουν παγώσει, τα δημοτικά έργα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, το “φάντασμα” της αερογέφυρας, το κλειστό γυμναστήριο Αγρινίου άρχισε να ξαναζωντανεύει. Το έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 (από το 1995 ήταν ενταγμένο σε πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) και είχε “παγώσει” για περισσότερα απο δέκα χρόνια, τελικά “ξεπάγωσε” και εδώ και ένα μήνα περίπου ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσής του. Ήδη μετά από λίγες μέρες εργασιών οι πρώτοι τοίχοι άρχισαν να συμπληρώνουν τον σκελετό του έργου που δικαιώς του είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός φάντασμα.

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου γίνεται πράξη μετά την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 625.869 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η η μελέτη αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ συν ΦΠΑ είχε ολοκλήρωθεί από τον Απρίλιου του 2009, ωστόσο τώρα κατέστη εφικτό να ξεκινήσει το έργο.Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας 500 ατόμων, με ξύλινο δάπεδο και αποδυτήρια για την φιλοξενία αθλητών. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές στο Αγρίνιο δίθντας τον απαιτούμενο χώρο σε πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης που τώρα “στοιβάζονται” στο ΔΑΚ Αγρινίου.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ το “φάντασμα” ξαναζωντάνεψε, άλλα έργα εξίσου ζωτικής σημασίας για το Αγρίνιο, όπως η ανακατασκευή της Λαχαναγοράς, έργο του προγράμματος “Θησέας”, έχει παγώσει παίρνοντας έτσι την σκυτάλη από το “φάντασμα”…

Τελικά ούτε μια ευχάριστη είδηση δεν μπορούμε να χαρούμε…