Συνεχίζεται η μείωση δαπανών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εικόνα δραστικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό του 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απ’ τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι υπερωριακές δαπάνες κατά το έτος 2011 μειώθηκαν κατά 71% σε σχέση με το 2010, οι δαπάνες για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 70%, οι δαπάνες για μισθώματα κτιρίων μειώθηκαν κατά 35% ενώ οι δαπάνες για διάφορες εκδηλώσεις και λοιπές συναφείς δραστηριότητες μειώθηκαν σε ποσοστό 62%. Σημειώνεται επίσης ότι τα γενικά έσοδα χρήσης του 2011 ανήλθαν σε 91,7 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα έξοδα ανήλθαν στα 64,5 εκατ. ευρώ. Το ταμειακό υπόλοιπο που μεταφέρθηκε στο 2012 καλύπτει υποχρεώσεις παρελθόντων ετών καθώς επίσης και δαπάνες εκτέλεσης έργων. Το σημαντικότερο, πάντως, πρόβλημα που παρουσιάζεται στα οικονομικά της Περιφέρειας οφείλεται στη μείωση των εσόδων που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

«Παραλάβαμε οφειλές που ξεπερνούσαν τα 35 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, «και καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουμε τα χρέη αυτά. Η φιλοσοφία μας είναι πια γνωστή στους πολίτες. Αξιολόγηση κάθε δαπάνης μέχρι και το τελευταίο ευρώ και απόλυτη προσήλωση στη διαφάνεια» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.