Σε πορεία οργανωτική και ενοποίησης ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία των δυο βουλευτών του κόμματος στο νομό Γ. Βαρεμένου και Μ. Τριανταφύλλου ολοκληρώθηκε η οργανωτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Όντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία ενοποίησης στο χώρο της εκδήλωσης γίνονταν και εγγραφές νέων μελών.

Στη συνέλευση έγινε παραδεκτό ότι δημιουργείται ένα νέο κόμμα βασιζόμενο στα πιο λαϊκά και δυναμικά στρώμματα της κοινωνίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ που όπως ειπώθηκε ψηφίστηκε από τους συνταξιούχους. Στη συνέλευση τέθηκε επι τάπητος το χρονοδιάγραμμμα ενοποίησης και οργανωτικού ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Στόχος είναι έως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να έχουν δημιουργηθεί τοπικές επιτροπές στις πόλεις και τα μεγάλα χωριά του νομού ώστε να προκύψουν οι εκπρόσωποι για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Για το Αγρίνιο, που σημειωτέον ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πρώτο κόμμα δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί η οργανωτική δομή που θα ακολουθηθεί, υπήρξε μάλιστα και πρόταση για θεματικές επιτροές που θα προκύψουν από ανοιχτές θεματικές γενικές συνελεύσεις.

Πολύ κουβέντα έγινε ακόμη και για την πορεία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που όπως ειπώθηκε θα σηματοδοτήσει και την αναγκαιότητα για τη συγκρότηση κυβερνητικής λύσης της Αριστεράς. “Δεν μπορείς να μιλάς με 10 γλώσσες” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή μέλους του κόμματος…