Σκάνδαλο με τη μαρίνα Μεσολογγίου

To Υπουργείο Τουρισμού είχε γνωστοποιήσει από το 2009 τη λύση της σύμβασης στην τότε Λιμενική Επιτροπή, επειδή η εταιρία που διαχειρίζεται τη μαρίνα δεν τήρησε τους όρους. Από τότε μέχρι σήμερα η μαρίνα λειτουργεί από την ίδια εταιρία, η οποία εισπράττει παράνομα τέλη ελλιμενισμού. Πορκύπτουν λοιπόν σοβαρότατες οι ευθύνες για τις διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας των τελευταίων ετών.

Η όλη ιστορία αποκαλύπτεται από έγγραφο της Δ/νσης Τουριστικών Λιμένων του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αποτελεί απάντηση στις καταγγελίες του Ναυτικού Ομίλου για μη τήρηση της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Μεσολογγίου. Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου Γιάννης Κανής είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας Πάνο Παπαδόπουλο με αφορμή το θέμα της μαρίνας . «Η όλη δραστηριότητα είναι παράνομη» είχε δήλωσει χαρακτηριστκά και σημείωνε πως «θα’ πρεπε εδώ και δυο χρόνια ο κ. Παπαδόπουλος να κηρύξει έκπτωτο τον Ολλανδό «επενδυτή.» Συνέχισε μάλιστα εξηγώντας που κατα τη γνώμη του υπάρχει η παρανομία «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής μέσα σε υποτιθέμενο εργοτάξιο!Δεν υπάρχει αδειοδότηση, δεν υπάρχει οργανωμένος τουριστικός λιμένας (μαρίνα)! Απλούστατα ο Ολλανδός δηλώνει παρκινγκ σκαφών και κονομάει απεριόριστα, αποδίδοντας ελάχιστα εκ των οφειλομένων στο κράτος.»

Το έγγραφο τώρα του υπουργείου Τουρισμού σαφώς αναφέρει ότι η σύμβαση λύθηκε αυτοδίκαια οκτώ μήνες μετά την υπογραφή της, επειδή δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Ωστόσο όμως μέχρι σήμερα η μαρίνα λειτουργεί από την ίδια εταιρία, η οποία εισπράττει παράνομα τέλη ελλιμενισμού. Ένας από τους όρους της σύμβασης επέβαλε την υποβολή στην υπηρεσία Τουριστικών Λιμένων συγκεκριμένων εγγράφων και εγγυητικών επιστολών από την εταιρία «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.», εντός οκταμήνου από τη σύναψη αυτής, «επειδή όμως ο όρος αυτός δεν τηρήθηκε επήλθε αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης παραχώρησης», αναφέρει το έγγραφο. Σε άλλο σημείο του εγγράφου υπάρχει και ένα ακόμη συνταρακτικό στοιχείο, το οποίο δείχνει ότι η Δ/νση Τουριστικών Λιμένων είχε γνωστοποιήσει τη λύση της σύμβασης στην τότε Λιμενική Επιτροπή από το 2009, και μάλιστα υπήρχε και σχετική αλληλογραφία!

με πληροφορίες από aixmi-news.gr