Αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού : από τους 8 μήνες στα 4 χρόνια [pics]

Τα έργα της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού έξω από το Αγρίνιο

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008 που δημοπρατήθηκε το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από την Ερμίτσα έως τον κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια και όμως το έργο είχε προθεσμία ολοκλήρωσης τους 8 μήνες! Τα έργα έχουν σταματήσει εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανάδοχος εταιρεία και σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioCulture αν συνεχιστεί η κατάσταση σύντομα θα μιλάμε για έκπτωση της εταιρείας, αφού η διαφαινόμενη ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Αγρινίου πιέζει για την ολοκλήρωση του κόμβου μπροστά στο νέο νοσοκομείο.

Το έργο κρίνεται αρκετά σημαντικό καθώς με την υλοποίηση του θα επιλυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αφού πλεόν έχει αποκτήσει αστικό χαρακτήρα με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα παράλληλα με την λειτουργία του ως εθνικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και να μην αναπτύσσεται ορθολογικά η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος δρόμου, την κατασκευή βοηθητικών δρόμων σε κάθε πλευρά της Εθνικής οδού, φωτισμό, αποχέτευση, κόμβους όπου αυτοί είναι απαραίτητοι (στην θέση όπου κατασκευάζεται το νέο Νοσοκομείο, στην διασταύρωση της Ε.Ο προς την περιοχή του Άη – Γιάννη Ριγανά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. με την οδό Καλλέργη, στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ), κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Δημοτικό Στάδιο.

Να θυμίσουμε τέλος ότι το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από Ερμίτσα έως τον κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου γίνεται στα πλαίσια ενός συνολικού έργου με τον τίτλο «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα». Μειοδότης, μετά τη σχετική δημοπράτηση που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία D-S με ποσοστό έκπτωσης 32.92%. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 26 εκ. ευρω.