Παραμένει ζεστό το ενδιαφέρον για την γραμμή Ζακύνθου – Μεσολογγίου

Μπορεί η συζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, με την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο περιθώριο, ωστόσο η δημοτική αρχή της περιοχής δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα!

Μάλιστα, στα σχέδια του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Π. Κατσούλη είναι να ταξιδέψει την προσεχή Κυριακή στην Ιθάκη και να δώσει το παρόν στο συνέδριο που οργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με θέμα τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Ιονίου μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Κατσούλης, το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση παραμένει ζεστό, ενώ μετά την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για την συγκεκριμένη γραμμή, η δημοτική αρχή προσέγγισε φορείς, επιχειρήσεις και υπηρεσίες στην Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να ενισχύσουν και αυτοί από την πλευρά τους το εγχείρημα, αφού θα έχουν πολλά οφέλη.

«Υπάρχουν επιχειρήσεις όπως το ΚΤΕΛ και μεταφορικές εταιρείες με έδρα την Βόρεια Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο αλλά επωμίζονται ένα μεγάλο κόστος για τα καύσιμα, τα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και της Εγνατίας Οδού. Αυτές οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την ακτοπλοϊκή σύνδεση» ανέφερε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου μιλώντας στην εφημερίδα μας και επέμενε πως η γραμμή θα είναι κάτι παραπάνω από αποδοτική.

«Η επικοινωνία μας με τους πλοιοκτήτες δεν έχει σταματήσει και εμείς επιμένουμε πως η γραμμή είναι βιώσιμη και αποδοτική. Έχω ξαναπεί πως από την πλευρά μας θα συμβάλουμε σε κάθε δυνατό επίπεδο, ακόμη και οικονομικό για να στηρίξουμε τη γραμμή» ανέφερε ο κ. Κατσούλης, συμπληρώνοντας πως σχετική δέσμευση υπάρχει και από την πλευρά του Δήμου Ζακυνθίων, στα πλαίσια πάντα της οικονομικής δυνατότητας των δύο ΟΤΑ.

Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, υποστήριξε πως πλέον η προσπάθεια βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην βούληση των πλοιοκτητριών εταιρειών και κυρίως των εταιρειών της Ζακύνθου! «Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, είμαι σίγουρος πως θα αλλάξουν τα δεδομένα. Είναι όμως θέμα των ζακυνθινών πλοιοκτητριών εταιρειών» επανέλαβε ο κ. Κατσούλης.

πηγή : ermisnews.gr