Στις φυλακές …η ανάπτυξη

Η επίσκεψη κλιμακίου στην περιοχή του Αγρινίου για να διερευνήσει τις πιθανότητες να κατασκευαστούν φυλακές στην ευρύτερη περιοχή δείχνει, αν μη τι άλλο, πως όσοι μετέχουν στο σχεδιασμό αυτό στερούνται επαφής με τα αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής…

Το όλο θέμα του σχεδιαμού για τα σημεία που θα κατασκευαστούν οι φυλακές φαίνεται ότι επισπεύδει ο Αιτωλοακαρνάνας υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο δήμος Αγρινίου που πρόθυμα σπεύδει να παραχωρήσει, αν χρειαστεί, δημοτική έκταση στη περιοχή του Καστρακίου.

Και όλοι αυτοί βέβαια που νομίζουν ότι θα έρθει ανάπτυξη στη περιοχή με το να χτίσουν φυλακές, υποστηρίζουν σθεναρά το σχετικό αίτημα του δικηγορικού συλλόγου του Αγρινίου για δημιουργία φυλακών στην περιοχή. Όμως μια ανάπτυξη που βασίζεται στις επιδιώξεις μιας συγκεκριμένης κάστας δεν μπορεί παρά να απέχει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Όσο εξυπηρετούνται πρώτα οι κάστες, η ανάπτυξη όλης της περιοχής θα παρμένει στις φυλακές.

Μια περιοχή όπως το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία με εκατοντάδες μέτωπα διεκδικήσεων ανοιχτά για θέματα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, υποδομής κ.α επιδεικνύει ξαφινκά μια πρεμούρα να αποκτήσει φυλακές… Δεν μπορεί να γίνει λοιπόν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα και διεκδίκηση της περιοχής η δημιουργία φυλακών.

ΔΠ