Κοινωνικό οδοντιατρείο στο Αγρίνιο με άρωμα …Νεάπολης

Τη δημιουργία κοινωνικού οδοντιατρείου στα πλαίσια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου αποφάσισε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Ωστόσο το γεγονός ότι για το κοινωνικό οδοντοιατρείο θα μεταφερθεί εξοπλισμός που υπάρχει εν αχρηστία 10χρόνια τώρα στον πρώην δήμο Νεάπολης, προκάλεσε τη διαφωνία της μείζονος αντιπολίτευσης και τη συζήτηση ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη Δ.Ε. Νεάπολης.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Παπαδάκης

Ωστόσο είναι απορίας άξιο πως για ένα τέτοιο θέμα τοποθετήθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι -κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο- την ώρα που πολύ σημαντικότερα θέματα του δήμου τις περισσότερες φορές περνάνε με τις ομιλίες μόνο των επικεφαλείς των παρατάξεων.

Αρχικά τη διαφωνία του εξέφρασε ο κ. Σβεντζούρης (εκ Νεαπόλεως) διερωτώμενος γιατί το κοινωνικό οδοντιατρείο να μην λειτουργήσει στη Νεάπολη. Ο νέος επικαφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας Ν. Καζαντζής σημείωσε πως με την μεταφορά του εξοπλισμού στο Αγρίνιο τον αφαιρούμε από τους πραγματικούς του ιδιοκτήτες. “Οι δήμοι που ενώθηκαν με το Αγρίνιο δεν είναι άλλοι δήμοι, είμαστε εμείς” πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μ. Σερπάνου εξηγήσε πως στο οδοντιατρείο θα γίνει στο Αγρίνιο και όχι στη Νεάπολη, επειδή τα στελέχη του οδοντιατρικού συλλόγου που με την εθελοντική τους προσφορά θα στελεχώσουν το κοινωνικό ιατρείο δέχονται να προσφέρουν την εργασία τους μόνο στο Αγρίνιο. Ο κ. Σβεντζούρης ζήτησε στη συνέχεια από την αντιδήμαρχο να προσκομίσει σχετική την απόφαση του οδοντιατρικού συλλόγου και την κάλεσε να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες, ώστε η νέα δομή να λειτουργήσει στη Νεάπολη.

Στην συνέχεια η συζήτηση άνοιξε με τις τοποθετήσεις των εκ Νέαπόλεως δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Αγγ. Ρούση και Γ. Καλαντζή. “Η λογική το χωριό σου και το χωριό μου έχει τελειώσει… το μείζον είναι όχι το που θα λειτουργήσει το κοινωνικό ιατρείο αλλά να λειτουργήσει” σχολιάσε η Αγγ. Ρούση κοιτώντας προς τον κ. Σβεντζούρη που άνοιξε την κουβέντα. Η απάντηση ωστόσο και μάλιστα καυστική ήρθε από τον Δημήτρη Δήμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που είπε απευθυνόμενμος στην κα Ρούση “ήσουνα υποψήφια στις εκλογές και στήριξες τα μνημόνια και την αντιλαϊκή τους πολιτική είναι κοροϊδία να μιλάμε τώρα για εθελοντισμό και κοινωνικές δομές”. Και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεάπολης Δημήτρης Τάκης πάντως συνηγόρησε στη λειτουργία του οδοντιατρείου στο Αγρίνιο.

Τη συζήτηση έκλεισε ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός λέγοντας ότι “ο εξοπλισμός αυτό ήταν ανενεργός για 10 χρόνια, τι θέλετε τώρα να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια μέχρι να λειτουργήσει στη Νεάπολη και να απαξιωθούν και άλλο τα μηχανήματα αυτά;” Και τέλος εξέφρασε την πεποίθησή του πως είναι καθήκον της αυτοδιοίκησης να λειτουργεί τέτοιες κοινωνικές δομές. Εν τέλει η απόφαση πάρθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας με την Λαϊκή Συσπείρωση να απέχει και την Πανδημοτική Πρτωτοβουλία να ψηφίζει ναι στην ίδρυση του οδοντιατρείου και όχι στην μεταφορά του εξοπλισμού από την Νεάπολη.