Συγχωνεύονται οι Φορείς Διαχείρισης του Αμβρακικού και της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η λίστα με τις πρώτες καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών στο Δημόσιο. Οι 18 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών συγχωνεύονται σε 14 κατά προσέγγιση αντίστοιχους των Περιφερειών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι Φορείς Διαχείρισης του Αμβρακικού και της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου η συγχώνευση των οποίων είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει επιμέρους προβλήματα.

Είναι προφανές ότι η συγχώνευση των Φορέων σε έναν ανά Περιφέρεια είναι μια μη λειτουργική λύση. Ενώ ακόμη προκαλεί και προβλήματα, όπως για παράδειγμα σε ποια περιφέρεια ανήκει ο Αμβρακικός Κόλπος… Η απορία αυτή είναι βασική για να ξέρουμε αν ο Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού θα υπάγεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή στην Περιφέρεια Ηπείρου…. Αν δηλαδή θα συγχωνευθεί με τον φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ή όχι… Και αν ναι τότε ένα ακόμη πρόβλημα είναι και η διαφορά του αντικειμένου… άλλο το αντικείμενο για το πάρκο της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού και άλλο το αντικείμενο ενός αμιγώς θαλάσσιου πάρκου… Απ’ ότι φαίνεται αυτά είναι προβλήματα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν από εδώ και στο εξής..

Αναπάντητο όμως θα μείνει το ερώτημα γιατί αυτοί οι φορείς θα πρέπει να συγχωνευθούν αφού δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό από τη στιγμή που χρηματοδοτούνται απ’ το ΕΣΠΑ.